Na dlanu sve piše: Pogledajte u desni dlan i otkrijte šta vam je sudbina namijenila

3 Min Read

FacebookTwitterTumblrRedditMySpace
Gledanje u dlan i “proricanje” sudbine nije neka velika nauka i dar ukoliko se malo više posvetite ovom poslu. Neke linije su na dlano jasno izražene dok neke, koje otkrivaju puno manje se vide

Tradicija gledanja u dlan kaže da lijevi dlan označava ono što smo dobili rođenjem, genetsko naslijeđe, naše potencijale, odnosno šta bismo sve mogli da postignemo. Desni dlan pokazuje ono što smo mi od svega toga uradili. U tom smislu mnogi zagovaraju gledanje u desni dlan.
Nema linije, nema ni braka
Linija braka nalazi se ispod malog prsta. Vrlo je kratka. Jedna linija označava jedan brak, a kad se račva, znači da će se osoba dva puta vjenčati. Ova linija pokazuje i kada će se neko udati ili oženiti, kao i koliko će djece imati. Ako nema linije, nema ni braka.
Sudbina se čita iz desnog dlana, a lijevi će potvrditi ili odbaciti sumnje. Koliko će bračna strast trajati, otkriće bračna linija, ali i mesnatije ruke i prsti.

Četiri osnovne linije
Postoje četiri osnovne linije – linija srca, glave, života i sudbine. Linija života počinje izmeđ palca i kažiprsta i proteže se u luku prema ručnom zglobu. Linija glave proteže se iznad linije života i presjeca dlan. Linija srca ide u obrnutom smjeru od prve dve linije i nalazi se iznad linije glave. Linija sudbine proteže se od ručnog zgloba prema srednjem prstu.

Ako želite da odredite približno vrijeme kada će vam se nešto dogoditi, podijelite linije otprilike na sedam dijelova.

Pokazuje slomljeno srce
Kada se linija srca završava ispod kažiprsta, osoba je idealista i veliki romantičar. Kada se linija završava između kažiprsta i srednjeg prsta, osoba nije zahtjevan partner, mila je i iskrena, a ako se završava ispod srednjeg prsta, puna je ljubavi, ali je ne iskazuje. Pauze i raskidi na ovoj liniji upućuju na slomljeno srce.

Volite li flert?
Najvažnija linija u ljubavi je linija srca. Isprekidana predstavlja osobu rastrzanu između nezavisnosti i dubokog odnosa. Male linije koje se granaju nagore pokazuju da ste skloni flertu, a nadole pokazuju nepovjerljivu narav i osobu koja je emotivno povrijeđena. Pauze i raskidi upućuju na slomljeno srce.

Životni nesklad
Nijedna linija nije savršena. Najčešće se račvaju, a ako se dijele na kraju, pojačava se snaga te linije. Slabo izražena linija znak je nedostatka energije. Male kose crte koje idu prema gore su bezopasne, dok one koje idu dole oduzimaju snagu liniji. Prekidi u linijama mogu označavati vrijeme slabosti, i životnog nesklada ili završetak jednog načina života.
Znak raznih osećanja
Venerin brijeg nalazi se u podnožju palca. Smatra se najvećim znakom seksualnosti, ljubomore i emotivnih veza. Ako je Venerin breg ispupčen i naglašen, osoba je sklona užicima, lijepa je, vitalna i jako je osjećajna.

Share this Article
Leave a comment