– BOKVICA: Raste kao korov, a jedan je od najkorisnijih lijekova koji postoji

3 Min Read

– Ova veoma korisna biljka izbija u vrtovima, na travnjacima, pa čak i u pukotinama betona. Ti grmoliki zeleni listovi i mali pupoljci nalik stabljici dio su čudesne bokvice. Bokvicaje jedna od medicinski najmoćnijih biljaka koje malo ko koristi. Stotinjak godina bokvica se koristi kao jedan od najmoćnijih lijekova u prirodi i to iz vrlo dobrog razloga.

Njen jedinstveni nutritivni potencijal mogao bi vam pomoći da očistite kožu, prevladate teške menstrualne cikluse, pa čak i liječite bolni artritis.

Evo za šta je sve izvrstan lijek:

Bokvica kao pomoć u zdravoj probavi

Bokvica ili trputac je izvrstan lijek u slučaju stalnih probavnih problema zbog antibiotika, ali i alergija na hranu . Vjeruje se da lišće i sjeme biljke pomažu u smanjenju upale i popravljaju oštećenja sluznice crijeva.

Kada natopite lišće bokvice, može se pretvoriti u ekstrakt koji se koristi kao iscjelitelj u crijevima. Sjeme trputca također je korisno u održavanju čistoće probavnog trakta, pomaže u apsorpciji toksina i stvaranju čvršće stolice.

Bokvica kao iscjelitelj rana

Budući da privlači toksine iz tijela, bokvica se može zdrobiti ili sažvakati i staviti kao oblog izravno na mjesto uboda pčela, uboda buba, akni, ostataka, iverja stakla ili osipa , ”.

Dakle, jedna od brojnih primjena je da može poslužiti kao lijek za rane i ugrize buba. Jednostavnim žvakanjem lista bokvice ili drobljenjem i mljevenjem dobivate učinkovit oblog za izvlačenje otrova iz kože i sprječavanje infekcija i ožiljaka.

Liječenje hemoroida

Bokvica je jedan od glavnih topičkih ljekovitih sredstava zapadnog bilja, koje se koristi kao losion, mast, oblog ili oblog za posjekotine i modrice. Može se lokalno primjenjivati ​​kod hemoroida i čira na koži.

Ista gore navedena adstrigentna svojstva koja ga čine učinkovitim zacjeljivačem rana, čine ga i učinkovitim lijekom protiv hemoroida. Kad se obradi i pretvori u losion ili mast, trputac se može primijeniti na hemoroide kako bi zaustavio protok krvi, što je također korisno u liječenju cistitisa praćenog krvarenjem.

Liječenje respiratornih problema

Bokvica je impresivan ekspektorans zbog velikih količina mineralnog silicija koji sadrži. To ga čini fantastičnim sredstvom za učinkovito liječenje kašlja, uklanjanje zagušenja i sluzi, prehlade i raznih drugih respiratornih tegoba.

Bokvica pomaže kod nježnog iskašljavanja dok smiruje upaljene i bolne membrane, što je čini idealnim za kašalj i bronhitis.

Liječenje bolesti krvi ali i mnogih drugih

Bokvica je gotovo panaceja za ljudsko tijelo, liječi mnogo toga, od menstrualnih poteškoća, probavnih tegoba, do gotovo svih problema na koži, pa čak pomaže i kod artritisa.

Takođe je je učinkovita protiv gotovo svih bolesti krvi, proljeva, ženskih poremećaja, ozljeda, ugriza i osipa na koži, kao i mnogih bolesti žlijezda.

Da rezimiramo, jednostavno upotrijebite ovo čudo kad god možete.

Dodajte ga salatama, žvačite da ublažite žeđ ili pomiješajte sa medom.

Ova svestrana biljka održat će vas zdravim i sretnim u godinama koje dolaze.

Share this Article
Leave a comment