ČISTI JETRU, POMLAĐUJE ORGANIZAM: Limun i soda bikarbona je kombinacija koja liječi tijelo

3 Min Read

Kombinacija limuna i sode bikarbone ima mnoge prednosti za naše zdravlje.

Evo su neke od njih:

Soda bikarbona i limun čiste jetru

Limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidansa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba. Ono što je najbitnije za dobro zdravlje jeste održavanje pH vrijednosti u telu.

Odlični su za probavu

Kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšavanje probave, ali pomaže i kod nadutosti i refluksa želuca.

Alkalizira organizam

Kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalizirajuće djelovanje na tijelo što pomaže kod acidoze – stanja prekomjerne kiselosti krvi koje nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tijela ili kada tijelo proizvodi previše kiseline. Takođe je odlično sredstvo za zdravlje bubrega, jer pomaže pri izbacivanju toksina iz organizma.

Kako se pravi recept za unutrašnje korištenje:

Pomešajte sok pola limuna i 1 žličice sode bikarbone u čaši vode i popijte. Samo pripazite da popijete napitak 30 minuta pre i barem 2 sata nakon obroka jer će u suprotnom ovaj napitak neutralizirati želučanu kiselinu koja je neizostavna za probavu.

Recept od sode i limuna za čišćenje lica:

Pomješajte 2 kašičice sode bikarbone, 1/4 šoljicu limunovog soka i 2 kašičice smeđeg šećera. Miješajte dok se sastojci ne povežu i zatim nanesite na vlažnu, očišćenu kožu. Umasirajte smjesu u kožu prstima fokusirajući se na suhe mrlje ili problematična područja. Ostavite 10 minuta da se maska upije pa onda isperite mlakom vodom.

Kako se koristi soda za izbjeljivanje zubi:

Pomešajte pola kašičice sode bikarbone s par kapi limunovog soka ili vode. Zatim, smjesu namažite na zube koristeći prst ili četkicu. Ostavite da smjesa stoji na zubima 2 minute. Isperite sodu bikarbonu iz usta i operite zube sa pastom za zube, a sam postupak možete ponoviti svaki drugi dan.

Izjava o odricanju odgovornosti:

Ovaj sadržaj, uključujući savjete, pruža samo generičke informacije o zdravstvenim dobrobitima određenih prirodnih proizvoda. To ni na koji način nije zamjena za kvalificirano medicinsko mišljenje. Za više informacija uvijek se obratite specijalisti ili svom porodičnom doktoru. pozitiva.info ne preuzima odgovornost za ove informacije.

Share this Article
Leave a comment