Čovjek napušta vlastitu rođendansku zabavu kako bi spasio psa od utapanja u rijeci

2 Min Read

Kada se Gabe Castellanos (38) probudio ujutro na svoj rođendan, nije ni slutio da će do kraja dana biti proglašen herojem u medijima, ali dogodilo se upravo to.

Gabe je uživao u svojoj rođendanskoj zabavi na otvorenom u blizini East Rivera u New Yorku kada mu je pozornost privuklo komešanje vode. Pogledao je prema buci i shvatio da se crno-bijeli pas bori održati na vodi u vodi.

Dok su užasnuti promatrači gledali jadnog psa kako se muči, Gabe je krenuo u akciju. Brzo je krenuo prema molu, skinuo hlače do donjeg rublja, a zatim obukao prsluk za spašavanje prije nego što je skočio u vodu.

Doplivao je do preplašenog psa i pokušao je zgrabiti, ali kada je to učinio; brzo se okrenula i ugrizla ga za lice i ruku. Ne obazirući se na vlastitu krv i bol, namjerno je nastavio gurati psa sve dok nije stigao do sigurne obale.

Promatrači su navijali za njih dvoje i vidi se helikopter kako lebdi iznad i prati spašavanje psa. Kada se iskrcala na obalu, pas se naposljetku ponovno ujedinio sa svojom vlasnicom i izašla je pozadinska priča o njezinom strašnom i događajima punom danu.

Navodno je pas, čije je ime Harper, pobjegao svom šetaču kojeg je udario auto. Nitko ne zna kako je završila u rijeci, ali jest i, na sreću, zahvaljujući Gabeovoj hrabrosti, spašena je od skorog utapanja.

Gabe svoju sposobnost da spasi psa pripisuje svojim vještinama preživljavanja u oceanu koje je naučio na koledžu. Ni tada nije izbjegao ozljedu. Ima ugriz za ruku, lice, a pas ga je udario u zube pa je sada na popravku zuba.

Žao nam je što je Gabe ozlijeđen, ali jako smo sretni što je Harper dobro. Njezin vlasnik jako je zahvalan za sve što je Gabe učinio tog dana, a sigurni smo da je i Harper.

Molimo podijelite ovu priču sa svojom obitelji i prijateljima.

Share this Article
Leave a comment