Čudesna mast od nevena: Šta sve možete izliječiti uz pomoć ove masti

3 Min Read

Ako brinite o svom i zdravlju svojih najbližih, ovu mast obavezno morate imati u svojoj kući. Nezamenljiva je! Mast od nevena, pripremljena po ovom receptu je univerzalna. Koristi se kao lek i u kozmetičke svrhe.

Mnogima je poznato da mast od nevena poseduje antiseptička, antibakterijska i regenerativna svojstva. Ovu mast odlično podnose deca, te se koristi protiv osipa, ojeda i dermatitisa. Za dojilje je spas za lečenje ispucalih bradavica.

Ova mast pomaže kod posekotina, opekotina, ujeda insekata, gljivičnih oboljenja. Štaviše, odlično se bori sa kožnim zapaljenjima, ekcemom, ožiljcima, proširenim venama koje stvaraju vensku mrežu.

Veoma je efikasna za masnu kožu lica, i akne – smanjuje lučenje sebuma, čisti i sužava pore. Ako imate grubu i ispucalu kožu – ova mast će biti od velike koristi. Postoje različiti recepti za pripremu masti od nevena.

Predlažem vam recept, po kom ja pripremam ovu mast. Pokazao se kao izuzetno dobar i ova mast je postala skoro nezamenljiva u mojoj kući. Priprema se zaista brzo i jednostavno, sa samo dva sastojka.

Za pripremu masti biće potrebno:

– 10 grama pčelinjeg voska

– 120 ml ulja od nevena

– 2 šerpice

Pčelinji vosak preporučujem da kupite kod pčelara, a nevenovo ulje u biljnim apotekama. Inače, za pripremu masti, koristim domaće ulje od nevena.

Ulje sastavljamo sa voskom i stavimo u emajliranu šerpicu, na vodenu paru, na tihu vatru. Smesu je neophodno stalno mešati do potpunog rastvaranja voska. Kad smesa postane homogena kapnite je na površinu stola i ohladiti.

Mast je spremna, ako ima konzistenciju kreme. Ako je mast suviše gusta, dodajte još ulja, ako je retka – voska. Mast preručujemo u čistu staklenu teglicu i pustimo da se ohladi. Posle zatvaramo poklopcem i čuvamo u frižideru. Rok trajanja godinu dana. Po potrebi, napravite veću količinu.

Ne omalovažavam druge, ali mast pripremljena po ovom receptu je zaista efikasna, zahvaljujući izuzetnim osobinama pčelinjeg voska. Po kakvom god receptu da je napravite, mast od nevena će biti od velike koristi vama i vašim ukućanima.

U svojoj knjizi „Zdravlje iz Božije apoteke“ Marija Treben, poznata austrijska travarka, deli iskustvo primene masti od nevena. Jednoj njenoj poznanici trebalo je hitno otkloniti dojku. Ona je pripremila za nju nevenovu mast.

Žena je mazala mašću postoperativnu ranu i uskoro je rana prestala da boli, a ožiljci zarastali brže nego kod drugih pacijenata. Nakon toga je bilo potrebno manje tretmana zračenja nego što je planirano.

Takođe Marija priča o ženi, čije su noge bile unakažene čvorovima i proširenim venama. Stavljala je ovu mast na tanku lanenu krpicu kojom je obmotavala noge. Posle 4 nedelje čvorovi su nestali i koža nogu je postala glatka.

Share this Article
Leave a comment