– EVO ŠTA TREBATE JESTI DA BI STE SMRŠALI ZA SAMO 14 DANA UZ TO SE OSJEĆALI SJAJNO

3 Min Read

– VMA dijeta je postala pravi hit u ovom periodu, pored toga sto daje odlicne rezultate veoma je i zdrava i cuva nase zdravlje. Ljudi koji su probali ovu dijetu su za samo 15 dana smrsavili, osjetili se lakse i srecnije. Uz ovu dijetu nece te osjecati glad kao sa drugim dijetama, osjetice te sitost tokom cijele dijete, a naravnno gubiti kilograme. U pitanju je bolnička dijete, ali ne ona na koju pomislite kad pročitate te riječi. Ishrana nije redukovana toliko kao za bolesnike pa da jednom zdravom covjeku ne odgovara, naprotiv ova ishrana je za zdravo mrsavljenje.

Za ukupno dva tjedna zdrave ishrane, predviđen je gubitak između 7 i 15 kilograma. Odvija se u tri kruga po pet dana između kojih se pravi dvosedmična pauza. Bitno je držati se satnice: doručak čim ustanete a ručak i večera nakon pauza od 4-5 sati. Doručak je za svaki od pet dana potpuno isti: jedna naranča, jedan komad tost hljeba ili 4 krekera, te šolja kafe ili čaja, bez šećera. Drugi obroci se ovako organizuju: Dan 1. Ručak: kuhano jaje, dvije kašike pavlake (ili jogurta), tost kriška, naranča. Večera: 1-2 komada tosta, dva kuhana jajeta, paradajz i krastavac. Dan 2. Ručak: kuhano jaje, dvije kašike pavlake, dva komada tosta, naranča. Večera: komad tosta, 125 grama mljevenog junećeg mesa, paradajz, naranča.

Dan 3. Ručak: kuhano jaje, dvije kašike pavlake (ili kiselog mlijeka), krastavac, naranča. Večera: komad tosta, 125 grama mljevenog junećeg mesa, šolja kafe ili čaja bez šećera, naranča. Dan 4. Ručak: komad tosta, 125 grama mladog sira i paradajz. Večera: sva komada tosta ili 8 krekera, 125 grama mljevenog junećeg mesa, dva paradajza. Dan 5. Ručak: 200 grama kuhanog junećeg mesa, komad tosta, paradajz. Večera: tvrdo kuhano jaje, 500 grama obarenog povrća. VMA dijeta je odlična za ljude koji mnogo rade i uče jer održava koncentraciju na maksimalnom mogućem nivou, onda i za žene nakon trudnoće koje žele spriječiti nakupljanje masti na mjestima gde se koža rastegla. Najbolji je izbor i za ljude koji boluju od dijabetesa te za one koji imaju problema sa srcem ili štitnom žlijezdom

Share this Article
Leave a comment