IZLIJEČITE KOŽNE BOLESTI: Narodni lijek sa ljekovitim biljkama

3 Min Read

Liječenje psorijaze ishranom, biljem ili homeopatijom je proces i samo uz pomoć jake volje, upornosti i dosljednosti u terapiji bolest se može iskontrolisati i do kraja izliječiti.

U hladnim mjesecima jedan od najčešćih razloga za posetu dermatologu jesu pojačani simptomi psorijaze koji se tokom hladnijih dana pogoršavaju.

LIJEČENJE KOŽNIH BOLESTI LEKOVITIM BILJEM

Nakon predložene detoksikacije organizma, promjene ishrane i svakodnevnog jelovnika, podjelićemo i nekoliko odličnih receptura za prirodno liječenje kožnih bolesti.

Ulje crnog kima

Ulje crnog kumina korisno je u liječenju različitih kožnih oboljenja, uključujući i psorijazu, kod koje daje izvanredne rezultate. Za liječenje psorijaze preporučuje se upotreba 3 puta dnevno po 25 kapi neposredno poslije jela.

Drugi savjet:

Sastojci koji će biti potrebni:

  • 50 ml lanenog ulja
  • 50 ml prokuhanog kozjeg mlijeka

Upute za pripremu:

U posudi pomiješajte laneno i kozje mlijeko, a zatim poklopite i snažno protresite tako da dobijete ujednačenu emulziju.

Ovom emulzijom natopite pamučnu tkaninu pa stavite na dijelove tijela na kojima imate psorijazu.

Ponavljajte postupak koliko je potrebno, sve dok ne postignete poboljšanje.

ČAJ ZA PSORIJAZU RECEPT

Za liječenje psorijaze su se efikasnim pokazale mnoge ljekovite biljke, od kojih se prave različite čajne mješavine. Ovom prilikom podijelit ćemo sa vama dva prirodna recepta.

Prvi recept:

Pomješati jednake dijelove kičice, stolisnika, koprive i ranjenika. Četiri velike kašike ove mješavine preliti litrom tek proključale vode i ostaviti poklopljeno da miruje barem tridesetak minuta. Procijediti mješavinu i piti lagano u toku dana.

Drugi recept:

Pomješati jednake količine hrastove kore, kore vrbe, lista oraha, koprive, nevena i hajdučke trave. Od ove mješavine uzeti pa 3 supene kašike bilja i preliti sa sedam decilitara proključale vode. Poklopiti i ostaviti da stoji oko pola sata. Čajnu mješavinu procijediti i piti tri puta na dan prije jela po jednu šolju.

Nadamo se da će vam ovi recepti za prirodno lječenje kožnih bolesti biti od koristi i da ćete uspješno ublažiti neprijatne tegobe.

Sretno!

Izvor: zdravailepa.com

Izjava o odricanju odgovornosti:

Ovaj sadržaj, uključujući savjete, pruža samo generičke informacije o zdravstvenim dobrobitima određenih prirodnih proizvoda. To ni na koji način nije zamjena za kvalificirano medicinsko mišljenje. Za više informacija uvijek se obratite specijalisti ili svom porodičnom doktoru. pozitiva.info ne preuzima odgovornost za ove informacije.

Share this Article
Leave a comment