– Izliječite ŠTITNU ŽLIJEZDU prirodnim putem uz ovaj jednostavan kućni napitak –

2 Min Read

– Brojne su namirnice i hranjive tvari koje uvelike doprinose zdravlju štitnjače. Danas vam donosimo nekoliko savjeta za zdravlje štitne žlijezde, kao i ukusan napitak za njeno liječenje –

– Ključna stvar koju je potrebno učiniti kako bi se osigurala dobra funkcija štitnjače je uklanjanje svih rafiniranih žitarica poput bijelog kruha.

Koristite steviju, biljno zaslađivač koji možete pronaći u većini trgovina zdrave hrane, a šećer izbjegavajte koliko možete –

Štoviše, uvijek imajte na umu da emocionalni stres može biti vrlo težak za štitnjaču.

LIJEČITE ŠTITNU ŽLIJEZDU SOKOVIMA

U borbi za vraćanje zdravlja štitnjače, kao i za osiguranje zdravlja cijelog tijela, sok od voća i povrća može biti posebno koristan. Brusnica je nevjerojatan sok koji pomaže štitnjači.

Možete sok brusnice pomiješati sa sokom od jabuka i dodati iscijeđeni limun za apsolutno ukusan koktel od soka od brusnice, a on će biti bez šećera, što je puno bolje od soka od brusnice kupljenog u trgovini.

Sokovi rotkvice posebno su korisni za štitnjaču i pružaju izuzetno dobre rezultate. Stalna prehrana rotkvica i soka rotkvice učinit će čudo s problemima štitnjače.

Sljedeći sok od štitnjače koji kombinira mrkvu ili krastavac, celer, rotkvicu i limun fantastičan je lijek za vašu štitnu žlijezdu.

Sastojci koji su vam potrebni:

1 mrkva

1 oguljen limun

1 rotkvica

1/2 krastavca

2 stabljike celera

Upute za pripremu:

Jednostavno sameljite sve sastojke u blenderu ili ih usitnite i vaš napitak je spreman!

Možete ga praviti svakodnevno, a preporučuje se da ga uzimate 2 ili 3 puta sedmično.

Prijatnog je okusa i nadamo se da će i vama pomoći.

Share this Article
Leave a comment