Klizio je cestom želeći da netko stane i da on više ne bude sam

3 Min Read

Pas lutalica s ozljedom opasnom po život učinio je sve da sam preživi, piše ilovemydogsomuch

Toliko ga je boljela rana na vratu da nije mogao mirno hodati. Klizio je niz prometnu cestu nadajući se da će ga netko pronaći prije nego što bude prekasno. Automobili su projurili i nitko nije htio stati. Ali konačno je stala žena koja je vozila na posao.

Dok je izlazila iz auta, srce ju je boljelo. Pas je bio u tolikoj boli da je mlatio dok nije bio potpuno iscrpljen, a onda je samo ležao čekajući smrt. Žena se bojala podići ga i izazvati još veću bol pa je pozvala veterinara i zatražila savjet. Veterinar joj je predložio da pozove lokalnu spasilačku grupu

. Spasilačka grupa je bila sretna što je pomogla jadnom psu i obećala je ženi da će doći što je prije moguće. Žena je učinila sve što je mogla da skrene promet dalje od psa dok pomoć nije stigla. Kad su se spasioci pojavili, imali su posebna kolica. Pažljivo su podigli psa na njega i ukrcali ga u svoj kamion.

Odvezli su se ravno do veterinarske klinike. Veterinar je ostao zatečen psećom ranom. Mora da je dugo patio jer je tkivo bilo nekrotično i zaraženo crvima. Veterinar i njegov pomoćnik dali su sve od sebe da očiste ranu i nanesu poseban prah koji će ubiti crve. Zatim su dali IV s tekućinom, lijekove protiv bolova i antibiotike.

Nakon što se štene malo odmorilo i specijalni prah odradio svoj posao, došlo je vrijeme za obradu rane. Veterinar je dao sedativ psu i zatim izvukao mrtve crve. Zatim je uklonio više nekrotičnog tkiva i riješio se što je moguće više infekcije. Previo je ranu i pustio psa da se odmori.

Kad se štene probudilo, još uvijek ga je boljelo, ali bilo je puno bolje nego prije! Bio je izbezumljen i zbunjen. Nije imao pojma što mu se dogodilo, ali osjetio je olakšanje što više nije sam. Bio je sretan što je svoj prvi obrok pojeo okružen brižnim ljudima.

Hrabri pas se odlično osjeća i uskoro odlazi udomitelju. Nakon što potpuno ozdravi, bit će dostupan za posvajanje. Kakav sjajan kraj priče koja je mogla završiti tako tragično.

Share this Article
Leave a comment