KOKOSOVO ULJE JE VELIKO BLAGO: Čisti kožu, hrani kosu, a izuzetno je dobro za mršanje…

2 Min Read

– Možete ga koristiti i kao balzam za usne…

Ulje od kokosa jedna je od rijetkih namirnica koja se može nazvati super hranom. Njegova jedinstvena kombinacija masnih kiselina može imati velike pozitivne učinke na zdravlje. To uključuje gubitak masnoće, bolju funkciju mozga i razne druge nevjerojatne prednosti.

Upoznat ćemo vas s 10 zdravstvenih prednosti koje ulje kokosa ima, a koje su eksperimentalno potvrđene u istraživanjima na ljudima.

Kokosovo ulje – kako ga koristiti:

Odličan je kod suhe kože:

Suha koža na prstima te dosadne zanoktice problem su velikog broja ljudi. Osim što ružno izgleda, koža oko nokta može boljeti i peći. Primjena svega nekoliko kapi kokosova ulja u trenutku će hidratizirati ruke.

Maska za kosu od ulja kokosa:

Maska od kokosova ulja i meda pomoći će u omekšavanju oštećenih pramenova kose. Masku držite 40 minuta na kosi, a zatim dobro operite kosu šamponom. Kosa će biti sjajna i mekana i njegovanog izgleda.

Piling za kožu:

Piling za kožu možete napraviti od kokosovog ulja i sode bikarbone. Pomiješajte ih, nježno utrljajte u kožu i zatim nakon 5-10 minuta isperite.

Ulje kokosa i med izvrstan su recept za sjajnu i meku kožu lica. Pomiješajte ih i isprobajte ovu vrhunsku masku za lice. Masku na licu držite 15 minuta i zatim dobro isperite.

– Kokosovo ulje možete koristiti i kao balzam za usne

– Kokosovim uljem možete se učinkovito boriti protiv peruti

– Mamama koje imaju problema s dojenjem i suhoćom bradavica u velikoj će mjeri pomoći kod hidratacije ispucalih dijelova kože

– Može se koristiti za ispiranje usta i usne šupljine

Kako ga koristiti za mršavljenje:

Najlakši način konzumacije kokosovog ulja je u jutarnjoj kavi. Žličicu ulja stavite u toplu kavu i promiješajte da se rastopi. Kava će imati blag okus kokosa, a pomoći će vašem zdravlju i gubitku nepotrebnih kilograma.

Ako želite i vi ikoristiti neku od prednosti kokosovog, pokušajte ga nabaviti u prodavnici zdrave hrane.

Izvor: krenizdravo.hr

Share this Article
Leave a comment