– MED, ORASI, SIRĆE I BIJELI LUK: Pogledajte samo šta sve liječi ova prirodna čudotvorna kombinacija –

3 Min Read

Čudotvorna kombinacija…

Svojevremeno su u Americi napisane brojne knjige o gotovo čudotvornom djelovanju jabukovog sirćeta na fizičko i psihičko stanje ljudi.

Tamo je ono odavno u upotrebi, a dobija se od gnječenih jabuka koje se ostave da fermentišu u drvenim buradima, jer drvo pojačava prirodnu fermentaciju.

Optimalna doza jabukovog sirćeta koju treba uzeti u toku dana je: rastvor dvije kašike sirćeta u dva dl mlake, prethodno prokuhane vode, uz dodatak dvije kašike meda. Uzimati dva do tri puta dnevno prije jela.

Ovaj eliksir pomaže kod bolesti grla, neurednoj probavi, slaboj cirkulaciji i razmeni materija u organizmu.

Preporučuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova. Prema nekim izvorima rastvor se dobro pokazao u liječenju noćnog mokrenja kod djece.

Dokazano je i da ovako dobijeni ukusni sok snižava krvni pritisak i da je odličan saveznik u očuvanju vitke linije.

U narodu se preporučuje i kod jake polenske kijavice i to uzimanjem prije doručka i prije spavanja. Odavno je poznato da je med najbolje sredstvo za uspavljivanje i da učvršćuje san.

Ako neko noću ne može da zaspi ili ima lagan san i ne može poslije buđenja da sklopi oči on mora da koristi med.

Ako jedna kašika meda u toku večeri nije dovoljna za čvrst san, narodna medicina preporučuje sljedeći recept: U manju čašu meda dodati tri kašike jabukovog sirćeta.

Pola sata nakon toga san će doći. U slučaju veće uznemirenosti ili teže nesanice potrebno je uzeti još dvije kašičice ove smjese. Postupak ponoviti i u slučaju buđenja u toku noći.

Ovakvo sredstvo bolje je i od najboljeg farmaceutskog preparata za uspavljivanje, jer ne nosi nikakve neželjene posljedice.

Tim američkih ljekara, na čelu sa dr Polom Bragom iz Kalifornije, napisao je brojne preporuke sa savjetima i receptima za korišćenje jabukovog sirćeta i meda.

Jedan od njih je i recept protiv mršavosti: mršavim osobama nedostaju životne hemikalije “enzimi” i zato ne mogu da iskoriste hranu unijetu u organizam.

One treba da uzimaju rastvor od dvije kašičice jabukovog sirćeta i punu kašičicu meda u čaši vode.

Med i orasi:

Orah je biljka čiji svi dijelovi imaju visoka biološka svojstva. To je jedinstven i najbolji predstavnik biljnog svijeta. On je od davnina i u mnogim zemljama svijeta poznat kao odlično ljekovito sredstvo.

A tek u kombinaciji sa medom, predstavlja izuzetan prirodni lijek čija se ljekovitost ne može uporediti ni sa najmoćnijim farmakološkim preparatima, jer njihova kombinacija obezbjeđuje našem organizmu sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Share this Article
Leave a comment