MELEM KOJI JAČA IMUNITET KAO ČAROBNI ŠTAPIĆ: Dovoljna je samo 1 kašičica dnevno ovog najjačeg prirodnog antibiotika…

1 Min Read

-“Kako ojačati imunitet?”, pitanje je koje sebi postavljamo kada osetimo da nas “lomi” prehlada. Ipak, ako pojačamo prirodnu odbranu organizma, imuntet će nam uvek biti jak.

O belom luku se već godinama govori kao o supernamirnici koja je neprikosnovena u borbi za jačanje imuniteta. Efikasno štiti od patogenih bakterija, virusa i parazita otpornih na lekove, a takođe je dobar i protiv gljivičnih infekcija. Nutricionosti tvrde da beli luk svoje najbolje dejstvo pruža u svežem ili izgnječenom obliku.

Kada se kombinuje s pravim namirnicama, kao što je recimo med – koji spada u najlekovitije darove prirode – i đumbirom, daje supermoćan napitak koji pruža višetruku korist zdravlju organizma. Recept ze melem za jačanje imuniteta je jednostavan, a dovoljna je da unosite samo jednu kašičicu na dan.

U sok od sveže ceđenog limuna dodajte sitno naseckan čen belog luk, 2 kašike narendanog đumbira, pola kašike mlevene čili paprike i pola kašike cimeta. Dobro izmešajta, pa dodajte 2 kašike meda. Smesu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru i svakog jutra uzimajte po jednu kašičicu za jačanje imuniteta.

Izvor: Lepa&Srećna

Share this Article
Leave a comment