Mladi medvjed s teškom šugom pronađen u Kaliforniji dok kopa po smeću

3 Min Read

Ljudi u Kaliforniji bili su uznemireni i zabrinuti kada su vidjeli stvorenje bez dlake kako kopa po kontejnerima i pozvali su lokalnu spasilačku grupu.

Prema Humane Society of the United States, “Kada su se pojavili, nisu mogli vjerovati svojim očima: mladi crni medvjed… bez krzna. Medvjed je uhvaćen i prvo prebačen u kalifornijski Odjel za ribu i divlje životinje koji je zauzvrat kontaktirao [The Humane Society of the United States’] podružnicu, The Fund for Animals Wildlife Center.” (FFAWC)

Nakon što su pogledali medvjedicu, shvatili su da je prekrivena šugom. Šuga je bolna kožna bolest uzrokovana grinjama u koži. Šuga se proširila po cijelom tijelu i rezultirala potpunim gubitkom kose.

Goli medvjed trebao je pomoć i utočište za oporavak. Na Badnjak su dva suosjećajna volontera iz kalifornijskog Odjela za ribu i divlje životinje odvezla medvjedicu, koju su nazvali Eve, na FFAWC. FFAWC je napravio odgovarajuće aranžmane u utočištu za medvjeda. S njezinim ekstremnim slučajem šuge, morali su dvaput razmisliti koju vrstu posteljine i materijala koristiti. Nisu htjeli još više iritirati Evinu kožu. Također, šuga je vrlo zarazna, pa su morali biti sigurni da je što je moguće više higijenski.

Nakon što je Eve stigla u FFAWC, stavljena je u svoje utočište da se oporavi. Brzo je osvojila srca volontera. Eve je na putu oporavka, ali trebat će vremena. Osoblje vjeruje da će se potpuno oporaviti. Kada potpuno ozdravi, FFAWC će je pustiti natrag u divljinu.

Osoblje FFAWC-a objavilo je o njezinom oporavku: “Svaki dan istražuje svoju sobu i počinje birati predmete koje će raskomadati i odvući u svoj iglu kako bi sagradila gnijezdo za noć. Prilično je marljiva i uvijek je zanimljivo vidjeti što će završiti.”

Do trenutka kada je puštena, uživa u svom prostoru i svom svježem voću, posebno jabukama. U videu ona svaku jabuku nosi natrag u svoje gnijezdo.

Hvala svim volonterima koji su pomogli u spašavanju i rehabilitaciji Eve.

U nastavku pogledajte video Eve u FFAWC svetištu.

AŽURIRANJE: Eva je dobro i ostatak će života živjeti u utočištu. Pogledajte kako se ponovno pretvara u sretnog zdravog medvjeda u videu u nastavku.

Share this Article
Leave a comment