NAPRAVITE RUŽMARIN U ALKOHOLU: Liječi proširene vene, celulit, bolove u mišićima i zglobovimaa

3 Min Read

Iznenadit ćete se, nevjerovatna kombinacija… Celulit je nažalost čest problem, a žene su sklonije tome. Čak 90 posto onih starijih od 18 godina imaju celulit. Sastoji se od staničnog otpada, masnoća i vode, a najčešće se pojavljuje na bokovima i bedrima. Dosta podsjeća na narandžinu koru. Najčešći uzroci celulita su masna i pržena hrana

Iznenadit ćete se, nevjerovatna kombinacija…

Celulit je nažalost čest problem, a žene su sklonije tome. Čak 90 posto onih starijih od 18 godina imaju celulit. Sastoji se od staničnog otpada, masnoća i vode, a najčešće se pojavljuje na bokovima i bedrima. Dosta podsjeća na narandžinu koru. Najčešći uzroci celulita su masna i pržena hrana kao i kofein. Brojni doktori prirodnog zdravlja ukazuju na to da se celulit može ukloniti ili smanjiti na jednostavan i prirodan način, pomoću zdravih sastojaka. Jedan od najučinkovitijih anticelulitnih lijekova je ružmarin u alkoholu. Ova nevjerojatna biljka ima brojne zdravstvene prednosti, a taj lijek je vrlo jednostavan za pripremu. Ružmarin raste u vrtovima, šumama, a može se čak uzgajati u loncu kod kuće ili ga kupiti u najbližem biljnim ljekarnama ili trgovinama zdrave hrane.

Ružmarin u alkoholu će vam biti od velike pomoći kod sljedećih zdravstvenih problema:

-Celulit

-Protiv prehlade i gripe

-Bol u vratu

-Modrica

-Problema s cirkulacijom i proširenim venama

-Sprječava gubitak kose

-Bolovi u mišićima, uganuća, bolovi u zglobovima, reumatizam

Ružmarin u alkoholu – Kako ga možete napraviti:

RECEPT:

Sastojci:

–  1 grančica svježeg ružmarina, lišće i cvijeće, ako je moguće

– alkohol (medicinski alkohl, ali možete i koristiti rakiju)

– 1 spremnik od stakla (manja boca)

Priprema:

Možete koristiti sušeno lišće i cvijeće ali neće biti isto. Ako je moguće cijeli biljku isjeckajte na manje komadiće i stavite u posudu ili manju staklenu bocu. Prelijte isjeckani ružmarin sa alkoholom do vrha. Dobro zatvorite bocu i ostavite 15 dana na tamnom mjestu.

Primjena:

Nakon toga procijediti i sipati u staklenu posudu, opet držati ga na tamnom mjestu. Ovu dobivenu smjesu od ružmarina bi trebali koristiti za masažu na mjestima kojim je potrebno zbog nekih od navedenih problema (celulit, vene, bolovi, modrice, reuma…)

Napomena:

Nemojte sa ovom smjesom da čistite lice ili da je nanosite blizu očiju.

Share this Article
Leave a comment