“Neće moći hodati…” liječnici su rekli uplakanom ljubavniku: pas je odlučio pokušati

3 Min Read

Faith je oduvijek bila miljenica obitelji, a vlasnici je se nikako nisu mogli zasititi. Živahan, okretan i vrlo graciozan pas volio se igrati i trčati. No prije nešto više od godinu dana dogodila joj se strašna nesreća: Faith je doživjela teški moždani udar. Krvarenje je bilo toliko jako da je zahvatilo mnoge dijelove mozga…

 

Nakon što su liječnici pregledali psa, donijeli su razočaravajuću procjenu: ljubimac nikada neće moći hodati. Štoviše, malo je vjerojatno da će podići glavu, pa je najbolji način da se uspava…

 

Gospodarica vjere, 30-godišnja Amerikanka Hannah Lee, koja živi u Atlanti, sa suzama je slušala ovu prognozu oči. Naprosto nije mogla vjerovati da njezin voljeni pas nikad neće trčati, skakati, a zapravo niti koraknuti.

“Kada se Faith iznenada onesvijestila u našem dvorištu, nismo imali pojma što se događa!” – prisjeća se djevojka. “Veterinar je sve objasnio i zvučalo je užasno. Rečeno nam je da je imala moždani udar i da su prognoze loše…“

Unatoč presudi liječnika, Hannah i njezina obitelj odlučili su ne odustati od kućnog ljubimca i nikako je neće eutanazirati. Svojim strpljenjem pozvali su pomoć i zamolili liječnike da učine sve kako bi spasili psa.

 

Faith je prve korake napravila tri tjedna nakon moždanog udara. Bile su jako nesigurne, pas se njihao, ali ona se ipak kretala! Iz dana u dan postajala je sve jača i zdravija dok konačno nije počela slobodno hodati.

Vrijedno je napomenuti da za uspjeh liječenja nisu bili zaslužni samo liječnici – Hannah i njezina obitelj također su aktivno sudjelovali u spašavanju psa. Masirali su je, vježbali udove i doslovno živjeli po rasporedu kako bi netko mogao ostati kod kuće i brinuti se za četveronožnog pacijenta.

 

Njihova se upornost isplatila i Faith se postupno oporavila. Teško je povjerovati, ali godinu dana kasnije, pas je već trčao po dvorištu i sustigao svog brata po imenu Aberdeen – drugog psa koji živi u kući.

Vlasnici kažu da pas nije tako brz kao prije, ali općenito je i dalje ista “djevojčica” kakva je uvijek bila! Njen karakter se nije promijenio i Faith je i dalje tako sretna i vesela!

 

Hannah je sigurna da je pas umnogome pomogao Aberdeenu, koji se nije odmaknuo ni koraka od svoje sestre. I, naravno, djevojka poziva sve vlasnike da ne očajavaju, već samo da vjeruju u najbolje!

Share this Article
Leave a comment