NEMA MU RAVNOG: Ovaj čaj čisti tijelo od toksina, a to nije sve…

2 Min Read

Korijen peršuna i listovi su korisni, a postoje razni recepti za pripremu čaja od peršuna koji je učinkovit u čišćenju tijela od toksina.

Koristite li često peršun? To je nevjerovatno i korisno bilje, koristi se u cijelom svijetu, a posebnu aromu daje mnogim jelima. Kako piše “Run Healthy Lifestyle”, postoji način kako peršun može očistiti vaše tijelo od nakupljenih tekućina.

John R. Christopher je poznati travar i ljekar i on preporučuje peršun kao lijek protiv bubrežnih bolesti. To je zato što je peršun dokazano snažan diuretik, koji pomaže protiv infekcija mokraćnog sistema i bolesti bubrega.

Korijen peršuna i listovi su korisni, a postoje razni recepti za pripremu čaja od peršuna koji je učinkovit u čišćenju tijela od toksina.

Naime, nakon samo dva dana, možete izgubiti pet kilograma, a evo kako spremiti takav magičan čaj.

Priprema:

Trebate dodati 5 kašika nasjeckanog peršuna u 1 litar kipuće vode. Pričekajte 10 minuta i zatim ga možete piti sa peršunom u tome ili ga možete procijediti.

Osjećat ćete se puno bolje, jer će eliminirati štetne toksine i akumulirane tekućine iz tijela. Također djeluje protiv bakterija i drugih štetnih tvari koje se nalaze u urinarnom traktu.

Napomena:

Piti dvije do tri čaše čaja od peršuna svaki dan, ali ne više od litar po danu, piše “Hayat”.

Share this Article
Leave a comment