LIFESTYLE

NEMA MU RAVNOG: Ovaj čaj čisti tijelo od toksina, a to nije sve…

Korijen peršuna i listovi su korisni, a postoje razni recepti za pripremu čaja od peršuna koji je učinkovit u čišćenju tijela od toksina.

Koristite li često peršun? To je nevjerovatno i korisno bilje, koristi se u cijelom svijetu, a posebnu aromu daje mnogim jelima. Kako piše “Run Healthy Lifestyle”, postoji način kako peršun može očistiti vaše tijelo od nakupljenih tekućina.

John R. Christopher je poznati travar i ljekar i on preporučuje peršun kao lijek protiv bubrežnih bolesti. To je zato što je peršun dokazano snažan diuretik, koji pomaže protiv infekcija mokraćnog sistema i bolesti bubrega.

Korijen peršuna i listovi su korisni, a postoje razni recepti za pripremu čaja od peršuna koji je učinkovit u čišćenju tijela od toksina.

Naime, nakon samo dva dana, možete izgubiti pet kilograma, a evo kako spremiti takav magičan čaj.

Priprema:

Trebate dodati 5 kašika nasjeckanog peršuna u 1 litar kipuće vode. Pričekajte 10 minuta i zatim ga možete piti sa peršunom u tome ili ga možete procijediti.

Osjećat ćete se puno bolje, jer će eliminirati štetne toksine i akumulirane tekućine iz tijela. Također djeluje protiv bakterija i drugih štetnih tvari koje se nalaze u urinarnom traktu.

Napomena:

Piti dvije do tri čaše čaja od peršuna svaki dan, ali ne više od litar po danu, piše “Hayat”.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close