LIFESTYLE

OMRAŽENA BILJKA ČINI ČUDA: Nevjerovatno je za koje je sve bolesti dobro piti čaj od koprive

– Ponekad u potrazi za rješenjem naših zdravstvenih problema zaboravimo na to da nam je priroda već dala sve potrebno za zdravlje i da su nam nadohvat ruke prirodni i besplatni lijekovi.

Kopriva je jedna od najkorisnijih ljekovitih biljaka. Svi dijelovi koprive – stabljika, lišće, korijen i cvijet – imaju ljekovita svojstva.

U drevna vremena kopriva je bila vrlo cijenjena.

Kopriva je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju nivoa šećera u krvi.

Kopriva liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. Zbog toga koprivu preporučuju kao dio proljetnog čišćenja organizma.

U biljnoj medicini čaj od koprive se koristi za bolesti jetre i žuči, za poremećaje sna, kod tumora slezene, za grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća itd.

Čaj se pije 4 sedmice. Nemojte čaj zakuhati, jer će to uništiti dragocjene sastojke. Možete piti 1 čašu čaja od koprive svaki dan tokom cijele godine radi prevencije. Čaj od koprive također je blagotvoran kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Ako imate manjak željeza u organizmu i osjećate se umorno i beskorisno, kopriva je to što vam treba! Kopriva sadrži puno željeza i uspješno se koristi kod anemije.

Nakon određenog vremena, opet ćete se osjećati puni energije i zdravlja.

Čaj od koprive je diuretik i zbog toga se može koristiti kod vodene bolesti. Izgrađuje krv i zbog toga je dobrotvoran kod mnogih bolesti krvi.

U kombinaciji s drugim ljekovitim biljem, kopriva se može uspješno koristiti za liječenje leukemije.

Ljudi koji pate od alergije, uključujući peludnu groznicu, također bi trebali piti čaj od koprive.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close