Pas gazi vodu 11 sati kako bi pomogao spasiti vlasnika nakon što mu je brod potonuo

2 Min Read

Heidi je njemački ovčar koja je bila sa svojom vlasnicom u Australiji kada je njihov brod potonuo. Mora da je to bilo zastrašujuće iskustvo za oboje. Unatoč tome što je znala plivati, Heidi nije napustila svog vlasnika nakon što su se prevrnuli.

 

Policija Queenslanda objavila je priopćenje u kojem objašnjava da je policiju u Moreton Bayu o potencijalno katastrofalnoj situaciji prvi obavijestio jedan ribar. Nakon istrage, pronašli su psa u vodi, zajedno s drugim predmetima iz čamca – poput ronilačkog odijela i kutije za pribor.

 

Nakon što je izvučena iz vode, Heidi je odvedena veterinaru na liječničku procjenu, dok je vodna policija Brisbanea nastavila tražiti njezinog vlasnika.

 

Prema istom policijskom izvješću, Heidin vlasnik, 63-godišnji muškarac, pronađen je “pripijen” za brod u Moreton Bayu samo nekoliko sati nakon. Njezin vlasnik obavijestio je policiju da su prethodne večeri zapali u nevolju kada je čamac ostao bez struje i počeo se puniti vodom.

 

Veterinar je Heidi potvrdio da je zdravstvena. Najčudnije je to što je Heidi uspjela gaziti vodu otprilike 11 sati prije nego što je spašena. Nakon što je izvučen iz vode, Heidin vlasnik prevezen je u bolnicu i, srećom, nije imao težih ozljeda.

Dok se vlasnik oporavljao u bolnici, Heidi je uživala u gostoprimstvu u policijskoj postaji. Hranili su je, poklanjali joj puno pažnje i čak je učinili počasnim policijskim psom.

 

Stariji narednik Jay Bairstow iz vodne policije Brisbanea, prema Peopleu, rekao je: “Iskoristili bismo ovu priliku da podsjetimo brodare da planiraju najgore kada su vani na vodi. Uvijek nosite [a] osobnu opremu za plutanje i provjerite je li vaša sigurnosna oprema [is] testirana i u dobrom stanju.”

Bairstow je dodao, “Srećom, ova potraga je sretno završila i Heidi je mogla biti naš počasni PD za taj dan.”

Tako nam je drago što su ovo dvoje preživjeli svoje iskušenje neozlijeđeni.

Share this Article
Leave a comment