Pas koji je čekao preminulog vlasnika kraj praznog bolničkog kreveta pronašao novu obitelj

4 Min Read

Pas spasilac koji oplakuje gubitak svog posvojenog čovjeka pronašao je novu obitelj nakon što je njegova ožalošćena fotografija postala viralna, piše reshareworthy

Pas, Moose, slikan je kako sjedi pokraj bolničkog kreveta svog čovjeka, strpljivo čekajući povratak njegova oca, nesvjestan da mu je vlasnik preminuo.

 

Fotografiju je objavila Eleventh Hour Rescue zajedno s psećom pričom i molbom da mu se nađe novi dom tjedan dana nakon smrti Mooseovog vlasnika. Rescue je o fotografiji napisao:

“Moose je strpljivo sjedio pored tatinog bolničkog kreveta, čekajući da se vrati, ne znajući da je “tata” preminuo. Jadni Moose sada je vraćen u Eleventh Hour Rescue i prilično teško podnosi gubitak oca.”

Služba za spašavanje je kasnije rekla za TODAY da je Moose također “čekao kraj vrata, čekajući da se njegov vlasnik vrati kući” prema riječima njegovatelja Mooseovog vlasnika. Nije ga mogla utješiti pa ga je vratila u Eleventh Hour Rescue kako bi ga pokušali posvojiti.

Moose, 3-godišnji mješanac labradora, imao je tužnu priču koju je ispričao Eleventh Hour. Los je pronađen vezan za željeznički znak ispred skloništa za životinje u Georgiji 2017.

“Los je bio u tom skloništu mnogo mjeseci i za to vrijeme nije imao interesa od posvojitelja. Ovo je bila velika nesreća za Moosea. Vidite, što dulje pas sjedi u skloništu za ubojite životinje, to je bliže eutanaziji zbog prenapučenosti. Srećom po Moosea, volonter lokalnog skloništa bio je odlučan ne dopustiti da mu to bude sudbina.”

 

Volonter je organizirao da Moose preuzme partner iz spašavanja i on je prevezen u New Jersey gdje je brzo stekao mnogo obožavatelja među volonterima.

“Osvojila nas je njegova sretna osobnost i ljubav prema životu. Svi smo navijali za Moosea da pronađe svoj savršeni dom. A onda ga je jednog dana njegov “tata” otkrio i zaljubili su se. Moose je konačno imao vlastiti dom pun ljubavi. Budućnost se činila prilično svijetlom za Moosea. Ali godinu dana kasnije dogodila se tragedija i njegov otac je preminuo, ostavljajući Moosea da ponovno treba dom.”

Spasitelj je pitao može li netko pomoći da se “Mooseovo srce izliječi” s udomiteljstvom ili stalnim domom.

Mooseova fotografija i priča brzo su se proširile internetom i spašavatelj je ubrzo dobio nekoliko zahtjeva za posvajanje. I u roku od tri dana objavili su da je “ovaj slatki, dragi dječak” usvojen.

“MOOSEA JE USVOJILA divna obitelj koja će ga voljeti i njegovati do kraja života! Ovdje je Moose na slici sa svojom novom ljudskom braćom i sestrama (mama i tata bili su malo sramežljivi prema kameri). Još jednom hvala svima koji su podijelili njegovu priču!”

 

Eleventh Hour je otkrio da Moose ide četveročlanoj obitelji koja je nedavno izgubila vlastitog psa s kojim je bila 14 godina i željela je psa kojem bi mogli dati dom. Oni su također prijatelji jednog od volontera spasilačke službe.

Tako smo sretni što Moose sada ima priliku ozdraviti i što je pronašao zauvijek dom. Da biste vidjeli više pasa koje Eleventh Hour ima na raspolaganju za posvajanje, posjetite njihovu web stranicu.

Share this Article
Leave a comment