Spašen je slijepi pas nestao više od tjedan dana

4 Min Read

Kada je Sage, 12-godišnja slijepa labradorica, nestala iz svog doma prošli tjedan, njezina je obitelj bila izbezumljena. Mislili su da su je donijeli sa sobom u kuću nakon što su proveli neko vrijeme u dvorištu, ali otprilike sat vremena kasnije shvatili su da su je slučajno ostavili vani.

Obitelj je odmah počela pretraživati svoju kuću u Boulder Creeku u Kaliforniji – nadali su se da ona samo njuška okolo. Ali nisu je mogli pronaći, piše heavenofanimals.com

“Desetero naših susjeda pridružilo se našoj obitelji u potrazi koja je trajala do kasno te noći”, rekla je Beth Cole, Sageina majka, za The Dodo. “Onda su se vratili pomoći nekoliko dana nakon toga.”

Nakon pet dana obitelj je počela gubiti nadu. Pet dana se pretvorilo u šest. Zatim sedam. Zatim osam.

“Imamo predatore u tom području, pa smo mislili da postoji šansa da je umrla”, rekao je Cole.

Usprkos tome, Cole i njezina obitelj nastavili su potragu – polijepili su letke po susjedstvu, objavljivali na društvenim mrežama i razgovarali sa svim svojim susjedima.

Dan Estrada, susjed obitelji Cole, bio je osoba koja je na kraju pronašla Sagea, iako je to bilo potpuno slučajno.

Estrada i njegov prijatelj Vincent, zajedno s Estradina dva psa, Barnabasom i Köelschom, otišli su na lagano pješačenje kroz šumu oko Estradine kuće.

Petnaest minuta nakon pješačenja, Estrada je uočila nešto pored potoka u podnožju strme padine.

“Prvo sam mislio da je to vreća za smeće, pa sam zapravo bio frustriran”, rekao je Estrada za The Dodo. “Nitko ne želi da ljudi bacaju smeće u šumu. Zatim sam bolje pogledao i vidio da je to bio Sage.”

Estradino srce je potonulo – Sage je bila ušuškana u maloj uvali tik uz potok i nije se micala. Bio je siguran da je mrtva.

“Samo sam rekao sebi, ‘O ne’, jer sada bismo morali raditi oporavak tijela,” rekao je Estrada. “Povrh toga, morao bih reći njezinoj obitelji i biti nositelj loših vijesti.”

Dok se Estrada pažljivo spuštao niz padinu, njegov prijatelj ga je pozvao. “Vincent je primijetio da je Sage podigla glavu”, rekao je Estrada. “Viknuo je, ‘Stari, ona je živa.’”

Ove tri riječi promijenile su sve za Estradu – i za Sagea, također.

“Popeo sam se puno brže, skočio u potok i dojurio do nje”, rekao je Estrada. “Obgrlio sam je, poljubio i počeo je maziti. I mogla je držati glavu podignutu i mahati repom.”

Tada je Sage primijetio Barnabasa i Köelscha, koje pas prilično dobro poznaje.

“Ona hoda s tim tipovima”, rekao je Estrada. “Podigla je glavu, traži ih uokolo i sretna je.”

“Mislim da je bila sretnija vidjeti Barnabasa i Köelscha nego mene”, dodala je Estrada.

Estrada je pomogao Sage da ustane i pokušao ju je natjerati da hoda. Ali budući da nije jela osam dana, Sage je bila slaba i iscrpljena.

Share this Article
Leave a comment