Spašena puma ne može se pustiti u divljinu pa živi kao razmažena kućna mačka.

1 Min Read

Jeste li se ikada zapitali kako bi bilo živjeti s… pumom koja misli da je kućna mačka?

Mačak puma Messi, nazvan po slavnom argentinskom nogometašu, živi sa svojim posvojiteljima Aleksandrom i Marijom Dmitrijevom u njihovom stanu u Penzi u Rusiji od 2016. Messi živi životom o kojem svi sanjamo: životom razmaženi ljubimac mačka.

 

Messi “velika egzotična mačka, a ne talentirani i proslavljeni profesionalni nogometaš” prodan je u zoološki vrt u Penzi kada je imao samo tri mjeseca. Bio je manji nego inače. Imao je zdravstvenih problema. Ne bi mogao živjeti u zoološkom vrtu. Niti je mogao živjeti u rezervatu za divlje životinje. A djelatnici zoološkog vrta za maženje razmišljali su o tome da uspavaju divlju mačku. Tada su se pojavili Aleksandr i Marija kako bi spasili nježnu mačku.

 

Iako je Messi poznat kao njihovo mače, njegovo držanje je više poput brige o psu nego o mački. Na primjer, trebalo ga je trenirati u ustanovi za obuku pasa. Štoviše, Messi sada zna oko 10 naredbi ‘iako sumnjamo da može zabiti gol’! Dmitrijevi vode svoju pumu u šetnju ‘zamislite kakve su reakcije susjeda’, hrane je sirovom govedinom, piletinom i puretinom te je peru u kadi.

Share this Article
Leave a comment