STABLO NOVCA PRIVLAČI USPEH, BOGATSTVO I PROSPERITET ALI IMA I LEKOVITA SVOJSTVA ZA KOJA NIKADA NISTE ČULI….

2 Min Read

– Verovatno, mnogi ljudi znaju da takva popularna sobna biljka poput stabla novca (zovu je i “Parica”) privlači uspeh, bogatstvo i prosperitet. Ali ima i lekovita svojstva kojih je malo ko svestan.

Ova biljka ni na koji način nije inferiorna u odnosu na aloju. Ako na prozorskoj dasci još uvek nemate stablo novca, savetujemo vam da ga nabavite. Potpuno je lak i jednostavan za negu.

Ako je neko ozbiljno bolestan u kući u kojoj raste ova biljka, ona počinje malo po malo da vene, a lišće postaje žuto ili crni. Čini se da biljka upija negativnu energiju. A kada se čovek oporavi, stablo novca ponovo oživi.

LEKOVE SVOJSTVA STABLA NOVCA

Lagane opekotine, posekotine, modrice, uganuća, rane

Provucite lagano nekoliko listova na rende i nanesite na oštećeno područje. Zatim osigurajte zavojem. Promenite zavoj svakih 5 sati.

Pomoć kod uboda insekata

Premazati ugrize insekata 4 puta dnevno sokom lišća ove korisne biljke.

Urinarne infekcije

Iseckajte 5 listova, sipajte 200 ml vruće vode. Zatim ostavite jedan sat i procedite. Uzmite 1 kašiku 20 minuta pre obroka, 2 puta dnevno.

Upaljeno grlo

Iscedite sok od 10 listova, pomešajte sa 300 ml tople vode. Isperite grlo 3 puta dnevno nakon obroka.

Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu

Sat vremena pre prvog obroka, pojedite 2 lista, temeljito žvačući.

Herpes na usnama

Iscedite sok iz nekoliko listova. Namažite herpes na usne svakog sata. Ako nemate vremena za ovo, samo namočite pamučnu podlogu njenim sokom na mestu osipa i pokrijte flasterom. Uradite ovaj postupak ne više od dva dana.

Artritis, artroza

Iscedite sok od 13-15 listova, namažite bolne zglobove i ostavite tako preko noći.

Pažnja: Stablo novca sadrži arsen, pa ne preporučujemo zloupotrebu uzimanja infuzija i sokova iz njega. Obavezno se konsultujte sa svojim zdravstvenim radnikom pre upotrebe.

Ubacite stablo novca u svoj dom i oplemenite vaš život i život vaših ukućana.

Share this Article
Leave a comment