STARI NARODNI RECEPT PROTIV KAŠLJA: Stavite OVU kombinaciju na grudi i osetićete momentalno OLAKŠANJE!

1 Min Read

– Kada kašljemo organizam nas upozorava da nešto nije u redu. Razlozi za kašalj mogu biti brojni – od prehlade, preko alergija i astme, pa do duvanskog dima… Iako je poseta lekaru neophodna, narodni lekovi mogu da ublaže tegobe.

Obloga od kupusa i meda nema neželjene efekte pa je mogu koristiti i najmlađi članovi porodice. Lako se priprema, a možete je stavljati po želji – nakon napada kašlja, mada je poželjno svake večeri pred spavanje.

Potrebna vam je jedna glavica kupusa i med. List kupusa spustite u vrelu vodu dok ne postane mekan i topao, a potom jednu stranu namažite medom. Tu stranu, gde je med, staviti na grudi bolesnika.

Preko lista kupusa stavite najlonsku kesu, a preko peškir. Postupak je potrebno ponavljati pet do sedam puta, pred spavanje. Aktivni sastojci meda i kupusa, a takođe i toplota, doprinose smanjenju kašlja, a i nestanku upalnog procesa.

Obloge od listova kupusa su veoma efikasne u lečenju raznih bolesti, kao što je: otoci, ogreboni na koži, gnojni osipi na telu, a med je, zbog svojih lekovitih sredstava, poznat kao jedno od najvećih blaga prirode.

Share this Article
Leave a comment