– UKUSAN NARODNI LIJEK: 3 kašike ovog recepta dnevno liječe ANEMIJU i čuvaju od bolesti –

2 Min Read

– Pucat ćete od zdravlja i energije ukoliko budete sebi napravili ovaj recept. Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca – eritrocita, smanjuje kapacitet krvi da prenosi kiseonik – i dovodi do anemije. U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi.

Ovaj vitaminski recept i ljekoviti eliksir izuzetno je dobar i provjeren lijek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike. Napravite ga odmah, osim što je super zdrav, vrlo je i ukusan.

Za pripremu ovog prirodnog lijeka – vitaminske bombe, bit će vam potrebni idući sastojci:

– 200 ml meda

– 200 gr oraha

– 200 gr suvog grožđa

– 200 ml soka od šargarepe

– 200 ml soka od cvekle

– 2 limuna

Upute za priprema:

Operite 2 limuna. Rasijecite ih na pola i izvadite sjemenke. Sameljite sa korom (ako su prskani onda skinite koru) i stavite u neku staklenu teglu od litre. U smjesu mljevenog limuna dodajte med, ceđeni sok od cvekle i sok od cijeđene šargarepe. Promješajte.

Poslije u ovu smjesu dodajte sitno isjeckane ili mljevene orahe i suvo grožđe. I ponovo sve promješajte. Dobićete oko 1 kg ukusne i vrlo zdrave ljekovite smjese. Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru.

Kako koristiti:

Uzimajte tri puta dnevno po 1 supenu kašiku, prije svakog obroka. Nema neželjenog dejstva, osim povećanja energije. Nakon sedmici ili dvije konzumiranja, provjerite krvnu sliku i prijatno se iznenadite.

Izvor: narodnamedicina.com

Share this Article
Leave a comment