Utapajući se medvjed šapama na brodu radi pojačanja, grize dok se ljudi ne miču

3 Min Read

Dvojica muškaraca, dok su bili na rutinskom ribolovu, doživjela su popriličnu muku kada su ugledala dvije neobične figure u vodi, piše ilovemydogsomuch

Kad su se približili, shvatili su da su te dvije figure zapravo dva medvjedića koja se bore plivati. Ribari su se odmah uzbunili. Voda se ledila!

Njihov prvi instinkt bio je spasiti mladunce. Nema sumnje u to! Ali nije bilo tako jednostavno. Kako bi to učinili, morali su biti sigurni da nisu u opasnosti. Mladunci su imali majku, a majke medvjedice su izrazito zaštitnički nastrojene.

 

Dvojica muškaraca tražila su u vodi svoju mamu. Kako su se nastavili približavati mladuncima, izašli su prazni. Mamu nigdje nisu vidjeli. Jesu li mladunci bili napušteni? Ali tada je jedan od muškaraca krajičkom oka ugledao velikog medvjeda na obali kako promatra mladunce. Ovo mora biti njihova mama!

 

Ribari su bili na ogradi. Osjećali su želju spasiti mladunce, ali su ipak bili svjesni rizika. Je li mama zabrinuto gledala, bodrila muškarce ili je bila spremna navaliti ako se dva muškarca umiješaju? Muškarci su odlučili učiniti sve što je potrebno kako bi spasili bebe unatoč rizicima i dovezli su svoj čamac bliže.

 

Sada nije bilo vremena za gubljenje! Vode su bile prehladne, a mladunci premladi da bi sami prešli. Zatim se jedno od mladunaca dovoljno približilo čamcu da podigne svoje odlučne male šape na bok. Zgrabila je čamac ustima dok se pokušavala pridići. Pokušavala se svim svojim “medvjeđim” silama spasiti, ali je stalno klizala natrag u vodu.

 

Dva muškarca su znala da joj sami moraju pomoći, ali su se bojali da bi mladunče moglo nasrnuti i ugristi ih ako je zgrabe. Morali su smisliti način da ubace prvo mladunče u čamac, a zatim pokušati spasiti drugo mladunče. I, nakon svega rečenog i učinjenog, morali su spojiti mladunce s njihovom majkom na kopnu. Ovo je bio VELIKI pothvat. Jesu li oni to mogli?

 

Da vidite što se dalje događa s ribarima i obitelji medvjeda, pogledajte video ispod! Ovo mora pogledati (i podijeliti) svaki ljubitelj životinja!

Share this Article
Leave a comment