Vatrogasac odbija odustati od spašavanja malog psa iz zapaljene kuće

2 Min Read

Ovo je Andrew Klein, osoba koja prvi reagira u vatrogasnoj službi Santa Monice u Kaliforniji. Ali zbog jednog malog psa po imenu Marley, zauvijek će biti poznat kao heroj.

Ranije ovog tjedna, požar je izbio u stambenoj zgradi u kojoj Marley živi sa svojom mamom, zarobivši malog psa unutra. Billy Fernando, fotograf portreta, slučajno se vozio kad je ugledao vatrogasce kako žure u goruću građevinu, pa je odlučio stati i gledati ih kako rade.

Tada je svjedočio spašavanju života.

“Dok sam stajao vani, vidio sam vatrogasca, g. Kleina, kako trči prema travnatom području uz rubnik noseći nešto”, rekao je Fernando za The Dodo. “Prvo nisam znao što je to, ali sam onda shvatio da je to kućni ljubimac koji je ostao zarobljen u vatri. Pas je bio bez svijesti, mlohav i nije se uopće pomicao.”

Nakon prvog pokušaja oživljavanja psa pomoću maske s kisikom, očito je postalo jasno da su potrebne drastičnije mjere.

“Samo minutu nakon toga, bez imalo oklijevanja počeo je izvoditi oživljavanje ljubimca”, rekao je Fernando i dodao: “Bio je to trenutak koji ulijeva strahopoštovanje.”

Vlasnik psa promatrao je kako se vatrogasac nastavlja boriti za Marleyev život.

“Gledala je to s užasom”, rekao je Fernando. “Bila je prestravljena da pas neće izdržati.”

Nevjerojatno, otprilike 20 minuta nakon njegovih napora, nekoć beživotni pas polako se počeo pomicati. Marleyjev vlasnik nije bio jedini koji je odahnuo.

“Kao da mi se veliki teret skinuo s prsa. Bio sam izvan sebe od radosti i suza”, rekao je Fernando. “Svjedočio sam kako se pas vratio u život.”

Marley je postupno počeo vraćati snagu, i osim što se činio dezorijentiranim, činilo se da je izvan neposredne opasnosti.

“Vlasnik je bio u suzama. Svi su bili jako zadovoljni završetkom. Vrlo smo ponosni na napore Andrewa Kleina iz vatrogasne službe Santa Monice,” rekao je Fernando. “Vatrogasci su mi uvijek bili uzor i duboko im se divim zbog onoga što čine za zajednicu. Vidjeti ovaj trenutak bila je prava privilegija!”

Share this Article
Leave a comment