(VIDEO) Dječak beskućnik je spavao na ulici, a zatim se pojavio pas koji mu promjenio život

2 Min Read

Jedanaestogodišnjeg Rommela napustili su mama i tata nakon što su se razdvojili i od svoje desete godine prosjači na ulicama Filipinima.

Otuđen od svoje braće i sestara, Rommel se snalazi moleći za kusur sa svojim štenetom Badgijem. Dok ga intervjuiše, Rommel govori o svom životu i njegovu priču je zaista srceparajuće za slušati.

Rommel je usvojio psa lutalicu po imenu Badgi, koji je bio jedina nada u njegovom životu. Bio je to njegov zaštitnik od svakog ko ga pokuša zadirkivati. Njegov pas mu služi kao najbolji pratilac.
Rommel se može naći kako luta ulicama sa svojim krznenim prijateljem. Prosi na ulicama i pokušava uvjeriti ljude da su mu dali nešto novca ili hranu.

Rommel je veoma zahvalan za Badgija jer ga pas štiti od druge djece s ulice koja pokušavaju ukrasti njegov novac. Badgi laje na njih, ali Rommel misli da je pravi razlog zašto su djeca uplašena zato što misle da pas ima bjesnilo.

Kaže nam da je i ranije imao kućnog ljubimca. “Imao sam kućnog ljubimca, zvala se Sara. Samo je iznenada nestao.”

Rommel zaista voli životinje. Iako želi biti glumac jer misli da tamo gdje može zaraditi, želi postati i veterinar kako bi mogao pomoći životinjama.

Dječak je snimljen kako spava na ulici sa rukama čvrsto omotanim oko šteneta. Njih dvoje su najbolji prijatelji u središtu srceparajuće priče.

Iako ovaj sretan kraj nećete vidjeti u kratkom videu ispod, važno je znati da postoji. Nakon što je video objavljen, mnogi ljudi su otišli u da pomognu Rommelu.

U videu ispod pogledajte priču o njima.

Share this Article
Leave a comment