Žena vidi suze u očima psa koji čeka da bude ubijen u trgovini psećim mesom

2 Min Read

Liječnica po imenu Susana Somali prolazila je pokraj klaonice u Jakarti, u Indoneziji, kada je zbog uznemirujućeg prizora stala u mjestu, piše ilovemydogsomuch

 

Po prvi put u svom životu, Susana je primijetila pse kako se pripremaju za klanje . Većina pasa bespomoćno je vrištala u svojim skučenim kavezima, dok su drugima njuške bile vezane plastikom.

 

Susana je bila shrvana kad je vidjela kako suze teku niz oči psa koji čeka da bude ubijen. Razgovarala je s mesarom i užasnuto otkrila veliku mrežu ljudi upletenih u podzemnu trgovinu psećim mesom. Iako nije uspjela otkriti ime mesara, uspjela je spasiti pse koji su bili poredani za klanje.

Postupno je Susana naučila da mnogi vlasnici bez novca spremno prodaju svoje pse trgovcima mesom. Većina lokalnih pasa lutalica također je bila osuđena na propast jer su na kraju postali zaliha ove industrije.

 

Mučna situacija ovih pasa žrtava potaknula je Susanu da otvori utočište za sve napuštene i beskućničke pse u tom području. Počela je sa 70 pasa, ali sada uzgaja više od 1400 pasa pod svojom skrbi – većina njih su spasioci iz klaonica razbacanih po gradu. Njezini operativni troškovi iznose više od 29 000 dolara svaki mjesec.

Svake godine u Indoneziji se brutalno ubije oko milijun pasa kako bi se “uljepšali jelovnici” stotina restorana “delikatesa”. Nedavna pandemija samo je povećala ovaj broj, budući da vlasnici koji imaju ekonomske probleme više nego ikad žele prodati svoje “teške” pse.

 

Susanin krajnji cilj je iskorijeniti tragove trgovine psećim mesom iz svijeta. Ali s 20 novih spašavanja koja dolaze svaki tjedan, zadatak postaje samo teži. Unatoč tome, Susana je odlučna ostati na svom putu i nastaviti se boriti i podizati svijest protiv ove ružne trgovine. Ovoj nevjerojatnoj ženi želimo svu sreću u njenom plemenitom križarskom ratu.

Share this Article
Leave a comment