„MILORADE, OTPUSTI GA…“: Društvene mreže gore nakon što je Dodik komentirao objavu američkog državnog sekretara Blinkena…

2 Min Read

Nakon njegove objave uslijedile su brojne reakcije. „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon što je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodika komentirao istup američkog državnog sekretara Anthonyja Blinkena.

Dodik je poručio da ne vjeruje da je američki državni sekretar Blinken pisao tvit, niti da ga je čitao po objavi.

-Isto tako ne vjerujem da zna detalje o Dejtonskom mirovnom sporazumu i njegovom Aneksu 4 – Ustavu BiH. Rukopis nam je poznat, loše namjere pravog pisca takođe. Sve što bi sekretar Blinken mogao da uradi, a zaista bi pomoglo smirivanju političkih strasti u BiH, je da američkog ambasadora iz Sarajeva vrati kući, poručio je Dodik.

Nakon njegove objave uslijedile su brojne reakcije. „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, američki državni sekretar Anthony Blinken oglasio se na društvenim mrežama nakon što je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik potpisao Ukaz kojim se suspendiraju odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

„Potpisivanjem zakona kojim se odbijaju ovlasti visokog predstavnika od strane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika krši se Ustav Bosne i Hercegovine i podriva Daytonski sporazum. Sjedinjene Američke Države podržavaju OHR, Bosnu i Hercegovinu i njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter“, poručio je Blinken.

(SB)

Share this Article
Leave a comment