MINISTAR ODBRANE BiH ZUKAN HELEZ JE U BRISELU: Prvo sastanak sa Oliverom Varhelyijem, dok će…

1 Min Read

(…) u srijedu razgovarati i sa Josepom Borrellom.

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara i ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez otputovao je danas u Bruxelles, gdje će imati službene sastanke sa istaknutim dužnosnicima Evropske unije.

Po dolasku u glavni grad Kraljevine Belgije, ministar Helez se sastaje s povjerenikom Evropske komisije za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyijem, dok će u srijedu razgovarati s visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i dopredsjednikom Evropske komisije Josepom Borrellom, prenosi Fena.

Također, u srijedu 19. jula ministar Helez će predvoditi izaslanstvo Ministarstva odbrane BiH na petom sastanku Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i EU, na kojem sudjeluje na poziv zamjenice sekretara tog vijeća Barbare Latko.

Posjetu Bruxellesu ministar Helez će iskoristit i za još nekoliko službenih sastanaka, na kojima će se razgovarati o putu BiH ka euroatlantskim integracijama i ispunjenju 14 preduvjeta za otpočinjanje pregovora o punopravnom članstvu BiH u EU, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Share this Article
Leave a comment