UDRUŽENJA ŽRTAVA UPUTILA OTVORENO PISMO ŽELJKI CVIJANOVIĆ: “Zar Vama kao majci riječi ‘neka smo vas pobili’, ne bude osjećaj srama i stida…”

2 Min Read

-Vama neka je Bog na pomoći”, poručila su udruženja.

Nakon što je ambasador BiH u Srbiji krajnje bezobrazno i s namjerom da uvrijedi žrtve iz Bosne i Hercegovine, čestitao Aleksandru Vulinu na pomoći studenticama koje su zbog vrijeđanja žrtava izbačene sa sarajevskog Univerziteta, u zaštitu sramnog čina ambasadora BiH u Srbiji stala je i Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Saopćili su ovo jutros Udruženje žrtava i svjedoka genocida, Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa”, te Udruženje “Žena Podrinja”.

Ova udruženja u zajedničkom saopštenju navode kako žalosti činjenica da jedna žena, majka, nastupa krajnje bezobzirno, štiteći ambasadora bez imalo empatije prema žrtvama agresije na BiH, umjesto da pozove ambasadora BiH u Srbiji na odgovornost, jer krši odluke organa u BiH (Univerzitet u Sarajevu je institucija u BiH koja donosi odluke koje moraju poštovati svi, pa i ambasadori), a gospođa Cvijanović staje u odbranu ambasadora.

“Gospođo Cvijanović, zar Vama kao majci riječi ‘neka smo vas pobili’, ne bude osjećaj srama i stida, zar nimalo ne suosjećate sa majkama čija su djeca pobijena u genocidu, zar je moguće da jedna majka tako nastupa?!

Vaš odnos prema žrtvama genocida krajnje je nehuman i nama žrtvama, a posebno majkama, ne preostaje ništa drugo do ponosa, što ipak nismo takvi kao Vi, što poštujemo druge žrtve.

Vama? Vama neka je Bog na pomoći”, poručila su udruženja.

Share this Article
Leave a comment