„ALO, ČOVJEČE, SMRSKAT ĆE NAS AMERIKANCI ZBOG OVAKVIH IZJAVA…“: Društvene mreže gore nakon novog Dodikovog istupa, redaju se komentari iz RS-a…

2 Min Read

Nakon objave na Twitteru, uslijedile su burne reakcije iz bh. entiteta Republika Srpska, ali je korisnicima ubrzo onemogućeno komentiranje.

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon posljednjeg medijskog istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Naime, Dodik je optužio Amerikance i susjednu Hrvatsku za udruženi zločinački poduhvat.

Nakon objave na Twitteru, uslijedile su burne reakcije iz bh. entiteta Republika Srpska, ali je korisnicima ubrzo onemogućeno komentiranje.

Podsjetimo, Dodik je poručio i da Amerika od prvog dana ruši prava Republike Srpske i Dejtonski sporazum i nikad nije prestala.

-„Oluja” je bila udruženi zločinački poduhvat SAD i Hrvatske, koja je jedva dočekala da etnički očisti taj prostor od Srba. To se ne može oprostiti. Amerika može biti velika, ali je unižena i mala jer prema jednom malom narodu uporno održava negativan odnos, kako u Republici Srpskoj, tako i u Srbiji.

Amerika od prvog dana ruši prava Republike Srpske i Dejtonski sporazum i nikad nije prestala. U Prijedoru 4. avgusta obilježili smo Dan sjećanja na stradanje i progon Srba u “Oluji”. Treba istaći da je Prijedor grad stradalnik i grad junak. Nismo tamo išli da omalovažavamo žrtve, ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ni ja. Imamo pravo da obilježavamo naša stradanja i nikada neću dozvoliti da neko omalovažava srpski narod i Republiku Srpsku.

Odlučili smo i da status boraca iz Republike Srpske Krajine bude izjednačen sa statusom boraca iz Srpske. Srpski narod je napravio dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju, i borićemo se jednako za to, zaključio je Dodik.

(SB)

Share this Article
Leave a comment