Bivša mama mamac previše depresivna da podigne glavu

3 Min Read

Deseci zapuštenih i teško iznemoglih pasa vezani su teškim lancima i ostavljeni bez hrane i vode.

Kada prolazite kroz operaciju borbe pasa, to više nije pretjeran prizor. Deseci zanemarenih i teško iscrpljenih štenaca vezani su teškim lancima i ostavljeni bez obroka i vode.

 

Ponekad ova otežavajuća iskustva oštete psa za cijeli život, dok drugi unatoč tome žude za zanimanjem i ljubavlju ljudi.

Spasioci iz SPCA Texasa otkrili su četrnaest štenaca u operaciji za koju se sumnjalo da se bori s psima u mjestu Springs, Texas, u kolovozu. Kad je spasiteljica Madeline Yeaman prišla mjestu, svi su psići skakali i pokušavali joj posvetiti pozornost. Svi štenci, ali jedan.

 

Tada su je promatrali. Ispijena i jako hidrirana, nekada je kucala na vrata smrti. Na vratu je imala masivni ovratnik koji je nekad bio povezan s teškim lancem privezanim za osovinu drevnog vozila. Nije imala utočište gdje bi se mogla sakriti od prštajućeg teksaškog sunca.

 

Nekada je bila u tako groznoj kondiciji da je postala previše osjetljiva da bi se čak i pomaknula. Trebalo joj je vremena da ustane, jer je sve što je željela učiniti bilo sjesti spuštene glave. Veterinar je pregledao ovo loše štene i izjavio da joj “krv gotovo ne teče kroz vene.”

 

Upravo su je primili da započne s liječenjem i nazvali je Gwen Stefani. Prvo izdanje koje su radili bilo je ispiranje njezine ispucale, izranjavane kože pune buha. Jednom je primila nekoliko transfuzija krvi, a usput vodu i hranu.

 

Kako su dani prolazili, Gwen je počela dizati glavu sve više i više dok se ponovno nije osjećala kao pas. “Gwen više nije bila troma i beznadna”, napisao je SPCA. “Ona svaku osobu dočekuje vrckavim tijelom, mahanjem repom i zaštitnim znakom pit bull osmijeha.

 

Kako je njezino tijelo ozdravljalo, njezin je duh počeo sjati i počela je izlaziti iz svoje ljušture. Sada uživa u šetnji vani i obasipa je ljubavlju i pažnjom, sve stvari koje većina štenaca uzima zdravo za gotovo.

 

“Sigurno joj više ništa ne nedostaje,” Yeaman je obavijestio The Dodo. “Stekla je ljudska bića koja je vole cijeli dan. Ona se želi igrati na otvorenom po cijele dane. Iznimno je kakvu trgovinu okruženja, brige i ljudskih bića može napraviti u pogledu psa na svijet.”

Share this Article
Leave a comment