CRNI DAN ZA DODIKOVU PARTIJU: SNSD izgubio većinu u Istočnom Sarajevu!?

2 Min Read

Poslušnost otkazala još jedna stranka. Pao prijedlog gradonačelnika za rebalans Budžeta.

SNSD jurišnici ovih dana zauzeti su praćenjem aktivnosti kandidata SDS-a i jalovim pokušajima da objasne kako je opozicija kriva za njihov neuspjeh u poslednjih 16 godina vladanja u kontinuitetu.

U toj nemogućoj misiji pogubili su konce, ali i koalicione partnere. Jedan od tih partnera napustio je današnju sjednicu Skupštine grada Istično Sarajevo zbog čega je pala Odluka gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića (SNSD) o rebalansu budžeta.

Opozicija već prikuplja potpise za formiranje nove skupštinske većine.

Šanse za novu većinu su velike jer ima još nekoliko gradskih odbornika koji bi rado napustili SNSD-ov brod koji tone”, objavila je predsjednica SDS-a Pale Slađana Jašarević.

Ona najavljuje još izlazaka SNSD-ovih partnera iz koalicije. Tvrdi da je jedan od razloga osipanja koalicije i otimanja Jahorine od općina Pale i Trnovo.

Jašarević tvrdi i da se SNSD “muči da zadrži skupštinsku većinu u Istočnom Sarajevu ali i u Skupštini općine Pale”.

Računaju na to da će im koalicioni partneri povjerovati da će ih ‘ispoštovati’ nakon izbora, ali ni oni sami više ne vjeruju u izbornu pobjedu.

Od Vlade Rs više ne stiže ‘keš’ izvučen iz budžeta jer se taj novac usmjerava u kupovinu glasova za Milorada Dodika. Svoj novac,koji su stekli krađom iz budžeta i reketiranjem privrednika i investitora, nisu radi da ulažu u spas SNSD-a jer su svjesni da je to bacanje para.

Ostalo im je manje od mjesec dana da se sakriju jer od 2. oktobra svi će morati dokazivati porijeklo imovine”, objavila je Jašarević.

Share this Article
Leave a comment