DENIS BEĆIROVIĆ PORUČUJE DODIKU: Ako ti je tijesno u BiH, široko ti polje…

4 Min Read

Denis Bećirović se obratio skupu u Zenici, koji je poručio da kad god se u BiH bilo razjedinjeno država je gubila, a kad god se bilo ujedinjeno pobjeđivalo se.

“Poštovane građanke i građani Zenice, Zeničko-dobojskog kantona i cijele BiH, dragi prijatelji prije 819 godina ovdje u Zenici, na Bilinom polju, bosanski ban Kulin potpisao je Bilinopoljsku izjavu. Bio je to veoma hrabar potez, a vrijeme je pokazalo da je imao pravo, jer je dao kisika narodu u Bosni da u narednim decenijama i stoljećima izgrade snažnu srednjevijekovnu bosansku državu. Od tada pa do danas, za ovih 819 godina naša država je bila i banovina i slavna kraljevina i pašaluk i corpus separatum i Narodna Republika BiH i Socijalistička Republika BiH i međunarodno priznata država BiH i ostali smo država Bosna i Hercegovina, država članica Ujedinjenih nacija”, rekao je Bećirović.

“Država je svetinja, državu ne možemo promijeniti , ali lošu vlast možemo i to ćemo uraditi drugog oktobra. Za ovih 819 godina naša država je na ovoj balkanskoj vjetrometini preživjela ono što ne bi nijedna druga – ra*ne pohode, ag**sije, zl**ine, ra**ranja, ge**cide, velikodržavne projekte, ostavljanje od istoka i moralno sljepilo zapada i uprkos svemu tome opstali smo i naučili smo višestoljetno iskustvo koje glasi: Kada god smo bili razjedinjeni mi smo gubili, a kad god smo bili ujedinjeni mi smo pobjeđivali i zato smo se danas okupili iz raznih političkih partija da kažemo cijeloj BiH: Mi smo ujedinjeni za slobodnu BiH. Neki mi poručuju da je to iluzija. Ne to nije iluzija. Ja vas ne pozivam da prekrojimo prošlost, to je nemoguće i ja to znam bolje od svih drugih kandidata za Predsjedništvo. Ja vas pozivam da skrojimo bolju sadašnjost i budućnost za ljude, za zemlju, za našu djecu i bošnjačku i srpsku i hrvatsku i romsku i jevrejsku i bosansku i hercegovačku, za svako dijete”, kazao je Bećirović.

Rekao je da danas ima poruke i za Dragana, Milorada i Bakira. Kako ističe, vođa HDZ-a Dragan Čović ponovo poručuje da hoće teritorijalnu reorganizaciju i treći entitet.

“Dragane, tvoja politika je dovela do toga da je većina Hrvata iz BiH našla treći entitet u Beču, Minhenu, Štutgartu, Berlinu, Briselu i širom zapadne Evrope. Dragane, svaki tvoj novi poziv za teritorijalnu reorganizaciju je jedan novi pun autobus Hrvata iz BiH koji neće tvoju reorganizaciju, već prave svoju reorganizaciju širom Evrope. Naša je obaveza da pomognemo i bh. Hrvatima da se osjećaju slobodno i ravnopravno u BiH, jer im to HDZ nikada neće osigurati”, rekao je Bećirović.

Dodao je da vođa SNSD-a Milorad Dodik ponovo poručuje da mu je BiH tijesna. Ova zemlja nikada nije bila tijesna ni za jednog dobronamjernog čovjeka.

“Srpski narod živi zajedno s drugim narodima u ovoj zemlji i ovo je i njegova zemlja, a tebi lično Milorade poručujem, ako ti je BiH tijesna, spakuj kofere, uputi se na prvi granični prijelaz i što bi narod rekao „Široko ti polje“. Ne trebam vam ni govoriti koliko SDA i Bakir vode prl*avu kampanju protiv mene. Oni kažu da Bakir ima rješenje za svaki problem. Da vidimo malo kakva su ta njegova rješenja. Za odlazak mladih ljudi iz ove zemlje, rješenje je našao u robotima. Za nabavku respiratora, rješenje je našao u proizvođačima malina. Za politiku SNSD-a je našao u glasanju za četvrtog delegata SNSD-a u Domu naroda”, rekao je Bećirović.

Share this Article
Leave a comment