DENNIS GRATZ: “Konakovićev istup je nešto najbjednije”

1 Min Read
“Ne prolazi više. Gotovo. Fertig. Ušli ste u historiju kao izadajnici ove države”, kaže Gratz

Zastupnik Demokratske fronte u Parlamentu entiteta Federacija BiH Dennis Gratz oštro je kritizirao jučerašnji ustup ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića i njegovo obrušavanje na novinarku Hayat TV.

Konaković je i danas nastavio napade na novinare, a pogotovo ovu TV kuću.

“Sve je ovo nažalost tačno, i pamtit ćemo ovu vlast kao režim koji je najbeskrupuloznije manipulirao istinom, koji je cijelu jednu generaciju ambiciozno-besposličarskih kurioziteta kompromitirao kao najperfidnije političke profitere i pseudomoraliste…

 

Međutim, o ministru vanjskih poslova i njegovom posljednjem-u-nizu-drčenju naspram novinara; u ovih 11 godina mog bavljenja politikom vjerovatno nešto najbjednije čemu nažalost iznova moram svjedočiti su sve učestalija narikanja Ramba sa Soukbunara, kuratora Trojke i otvorenog promicatelja interesa neprijatelja BiH, koji se u svojim patetičnim pokušajima samosažaljenja ne libi zloupotrebljavati rat i svoj ratni angažman kako bi se sakrio od opravdano kritičkih pitanja medija i eskivirao opće nezadovoljstvo javnosti njegovim političkim radom.

Ne prolazi više. Gotovo. Fertig. Ušli ste u historiju kao izadajnici ove države”, napisao je Gratz na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Share this Article
Leave a comment