DETALJ KOJEG SU PRIMJETILI SVI OSIM TROJKE U VIJEĆU MINISTARA BiH: Rami Isaku nije zasmetao grb Republike Srpske u državnoj instituciji koji je postavljen po nalogu Nešića

2 Min Read

Sve ovo dolazi nakon što je on skinuo zabranu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu velikosrpskim

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić se u Sarajevu sastao sa ministrom unutrašnjih poslova FBiH Ramom Isakom sa kojim je razgovarao o saradnji dva ministarstva i poboljšanju sigurnosti građana i njihove imovine.

U fokusu je, kako je saopćeno, bila sigurnost u saobraćaju, sankcionisanje nesavjesnih vozača koji višestruko krše saobraćajne propise te preventivne mjere koje mogu doprinijeti većoj sigurnosti i svih učesnika u saobraćaju.

Međutim, mnogi ljudi su primjetili da je na zidu Nešićeve kancelarije u državnoj instituciji, tačnije u Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine okačen entitetski grb RS.

Enitetskim obilježjima nije mjesto u državnim institucijama Bosne i Hercegovine, to bi trebao znati i Nešić. Zbog ovog skandala nije niko reagovao iz Trojke, kao ni iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Čak i Rami Isaku nije zasmetao entitetski grb na zidu, gdje mu nije mjesto i koji je očito postavljen po Nešićevom nalogu.

Podsjetit ćemo, da je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković ranije izjavio kako neće otvarati one teme koje razdvajaju narode, i kako će se raditi samo na onim pitanjima koje približavaju ljude. Očito da ovaj grb, koji je nepropisno postavljen u jednoj državnoj instituciji neće biti predmetom osude, reakcije, kritike od Trojke prema koalicionim partnerima iz SNSD-a i DNS-a.

Dodik je pokušavao unijeti zastavu RS-a na sjednicu Predsjedništva BiH, ali nije uspio u tome, dok Nešić sada ponižava državnu instituciju unoseći grb manjeg entiteta u svoj kabinet. Sve ovo dolazi nakon što je on skinuo zabranu za ulazak u Bosnu i Hercegovinu velikosrpskim ideolozima Milošu Koviću i Goranu Petronijeviću.

Nije poznato da li je Nenad Nešić, kao svojevremeno Ognjen Tadić iz SDS-a, doveo i popa da mu osvešta kabinet u kojem radi.

S. B.

Share this Article
Leave a comment