DODIK O VIJEĆU MINISTARA: “Muslimani pokušavaju da uslovljavanjem dobiju neke stvari, ali ništa nije završeno”

2 Min Read

Vrijeđao i građane Kosova, rekavši kako neće podržati “da Šiptari ulaze u RS”

Predsjednik RS Milorad Dodik kazao je danas da neke tačke koje su jučer prošle na Vijeću ministara BiH, nisu trebale proći.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH jučer je usvojilo niz zakona i odluka, među kojima su plinske interkonekcije, ali i zakon o vanjskim poslovima te zakon o VSTV-u.

On je prvo ironično pričao kako je ‘nemoguće’ da nešto funkcionira na nekom nivou vlasti.

“Vidjet ćemo. Nije nama ta konekcija najvažnija stvar. Žao mi je što jučer nisam bio u prilici da se čujem s članovima Vijeća ministara, ali sigurno ne bi glasali za neke odluke. Muslimani pokušavaju uslovljavanjem da dobiju neke stvari. Ali ništa nije završeno”, naveo je Dodik.

Kazao je kako Bosna i Hercegovina ‘njima’ samo nanosi štetu.

“Mi smo izgubili što nismo imali jefitniji plin. Privreda je mogla biti konkurentnija”, kazao je on.

“Rekao sam ok, mogu da urade šta hoće, ali i ove tačke koje su prošle… VSTV – to je tačka samo. To je samo prošlo Vijeće ministara BiH, gledat ćemo šta dalje”, istakao je Dodik.

Dodao je da ne želi da živi u zemlji u kojoj sve funkcionira po principu ‘tuk na utuk’.

“Razvojni projekti su dogovoreni s našim partnerima. Rečeno je da nema uslovljavanja, a sad vidimo da muslimanska stranka pokušava uslovljavanjem da dobije neke stvari. Vidjet ćemo kako će to sve ići”, naveo je Dodik.

Upitan je i da li će podržati ratifikaciju sporazuma iz Berlinskog procesa koji podrazumijevaju slobodno kretanje ljudi Kosova i BiH. Onda je vrijeđao građane Kosova.

“Nećemo podržati to da Šiptari ulaze u RS. Kada se malo unormale i prestanu vrijeđati RS, vidjet ćemo”, rekao je Dodik.

Share this Article
Leave a comment