DODIK POBJESNIO ZBOG BEĆIROVIĆA: Zaprijetio mu i “otpuštanjem” iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine

2 Min Read

“Bećirović bi trebalo da zna da kako je izveden na nivo Bosne i Hercegovine, tako će sa njega biti i otpušten”, rekao je Dodik.

“Koliki suverenitet Bosna i Hercegovina ima Bećirović najbolje može da vidi sam na sebi”, napisao je Dodik

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Rs, ponovo se oglasio na društvenim mrežama gdje je opet spominjao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića.

Sada je lider SNSD-a Bećiroviću zaprijetio da će biti “otpušten iz Predsjedništva BiH”.

Njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

“Koliki suverenitet Bosna i Hercegovina ima Bećirović najbolje može da vidi sam na sebi. On je izveden na nivo Bosne i Hercegovine iz entitetskog suvereniteta, odnosno bošnjačkog naroda, kao što sam i ja bio izveden iz suvereniteta RS dok sam bio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

On je samo jedna trećina Predsjedništva BiH i učestvuje u donošenju odluka sa druga dva člana tog istog Predsjedništva, a oni su dobili legitimitet naroda kojem pripadaju.

Dakle, on je jedna trećina i djeluje na taj način. Pokušava da se izdigne u cijelo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, ali je očigledno da svaki dan opominjem da nije tako i da ne može biti tako.

Bećirović bi trebalo da zna da kako je izveden na nivo Bosne i Hercegovine, tako će sa njega biti i otpušten, rekao je Dodik.

Share this Article
Leave a comment