Politika

DRAGAN STEVANOVIĆ, OTVORENO: „U tome je dugo godina griješio SDP pod vodstvom Lagumdžije, a Željko Komšić i Zlatko Miletić…”

-Raspravljati o ovome sa Strankom za BiH i NES-om uopšte nema smisla, oni nisu politički subjekti takvog tipa promišljanja, njihovo političko promišljanje ne ide dalje od trenutne kalkulacije, poručio je Stevanović.

Dragan Stevanović (SDP BiH), zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća grada Sarajeva, analizirao je stanje u vlastitoj stranci.

-Obzirom da očito nisam dobro shvaćen a neki to namjerno i ne žele da shvate, da budem potpuno jasan:

Mnogo je lakše biti Srbin ili Hrvat u Sarajevu, Zenici i Tuzli i boriti se za jedinstvenu BiH.

Mnogo teže je to biti u bastionima HDZ-a u zapadnoj Hercegovini i SNSD-a u RS-u.

Zbog toga, ako me pitate kome bih prije dao glas u parlamentu BiH, dao bih Lani Prlić, Ivanu Bobaru, Jugoslavu Brdaru, Aleksandru Vukoviću i Saši Grbiću.

Gledajući dugoročne političke ciljeve za integraciju BiH a ne trenutne političke kalkulacije (a to je principjelna politika) oni će uvijek imati prednost ispred mene, Igora, Davora, Zlatka, Damira i drugih kada su u pitanju organi BiH jer to ima veću političku težinu u borbi protiv politika HDZ i SNSD.

U tome je dugo godina griješio SDP pod vodstvom Lagumdžije i sada sa teškom mukom i dosta sporo ispravljamo te greške, u tom griješe i ljudi koje, svakog na svoj način cijenim, Željko Komšić, Damir Marjanović i Zlatko Miletić.

Dakle, nije problem izbora Zlatka Miletića, koji je već izabran u Zastupnički dom gdje i pripada, u Dom naroda, problem je što za račun sujeta i sitnih kalkulacija (ne kažem da tu eventualno nema udjela i pregovarački tim SDP) u ovom ključnom momentu nismo prepoznali taj dugoročni politički cilj.

Nadam se da sam sada bio potpuno jasan, poručio je Stevanović, te se osvrnuo na napade iz redova Stranke za BiH i NES-a.

-Raspravljati o ovome sa Strankom za BiH i NES-om uopšte nema smisla, oni nisu politički subjekti takvog tipa promišljanja, njihovo političko promišljanje ne ide dalje od trenutne kalkulacije, poručio je Stevanović.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close