ENVER IŠERIĆ OBJASNIO ALEKSANDRU VUČIĆU: ” Podizanje optužnice protiv Dodika vodi ka vladavini prava!”

2 Min Read

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući optužnicu protiv Milorada Dodika i direktora Službenog glasnika Republike srpske, postavlja pitanje: gdje nas to vodi?

Vučić pita mi odgovaramo. Podizanje optužnice, o kojoj Vi govorite, vodi nas na put vladavine ustava i zakona naše države Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući optužnicu protiv Milorada Dodika i direktora Službenog glasnika Republike srpske, postavlja pitanje: gdje nas to vodi?

E pa gospodine Vučiću imam i ja jedno pitanje za Vas: A šta Vi imate sa optužnicom koju podiže Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, suverene države, i to protiv svojih državljana koji čine krivična djela propisana zakonima naše države?

Nemojte se miješati u naša unutrašnja pitanja. A ako već postavljate pitanje evo da Vam odgovorimo. Podizanje optužnice, o kojoj Vi govorite, vodi nas na put vladavine ustava i zakona naše države Bosne
i Hercegovine, ali i jednakost svih građana pred zakonom. Niko ne može biti izuzet od odgovornosti za
počinjena krivična djela, bez obzira koju funkciju obavlja.

A protiv predsjednika Narodne skupštine Republike srpske ne vodi se nikakva hajka. Radi se samo o tome da određena udruženja i građani imaju saznanja odnosno sumnje da je gospodin Stevandić u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu vršio „nedozvoljene radnje“ i prekršio međunarodne konvencije.

Iz tog razloga pozivaju nadležne države organe da to provjere i utvrde eventualnu odgovornost za to
ili da ga od te odgovornosti oslobode. Šta je tu sporno gospodine Vučiću?

I još nešto. Niko ne očekuje od Republike srpske samouništenje i samoukidanje. Ali ono što rade njeni
politički predstavnici, rušeći ustavni poredak Bosne i Hercegovine, vodi ka tome.

Share this Article
Leave a comment