IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: “Je li Zoran Milanović dobio BiH državljanstvo…”

3 Min Read

“Hrvatski narod je pokazao visoko produhovljeno mirotvorstvo, ali i lukavost, pronicljivost jer su znali što se sprema”, rekao je Milanović.

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon posjete predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini.

Svoj sud o svemu što se događalo u Širokom Brijegu dao je i novinar Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

-Je li Zoran Milanović dobio BiH državljanstvo? Najbolji su mu prijatelji Bosanci, poput Dodika, dijeli odličja HVO-u, a rata ni vidio nije. Čak ni u svojoj bivšoj državi Hrvatskoj gdje je ko` neki predsjednik, ali tamo ništa ne radi. Dobro, priča mnogo, ali nepotrebno, poručio je Puljić.

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u Širokom Brijegu da nema opasnosti od rata u Bosni i Hercegovini, te je izrazio očekivanje od visokog predstavnika da izmijeni Izborni zakon kako bi se prestalo s preglasavanjem Hrvata.

Milanović je na prigodnoj svečnosti u Širokome Brijegu odlikovao Poskok bojnu Hrvatskoga vijeća obrane Široki Brijeg Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

Odličje je uručio nekadašnjim zapovjednicima Marinku Mikuliću i Anđelku Ćužiću.

“U BiH oružja nema. Kome to treba objašnjavati, onima koji nas plaše izbijanjem ratnog sukoba i nereda. Međunarodnoj zajednici iz Sarajeva, unitaristima. Izbit će rat u BiH. Čime? Ta opasnost ne postoji”, rekao je Milanović.

Istaknuo je da Hrvatska kao članica EU i NATO-a mora skrbiti za državu BiH i ravnopravnost Hrvata.

“Odgovornost Zagreba za ovo što se događa u BiH je da je se čuva, da se taj poredak ne urušava i da svaki narod bude jednakopravan”, dodao je hrvatski predsjednik.

Izrazio je očekivanje da će visoki predstavnik Christian Schmidt spriječiti nastavak preglasavanja Hrvata kako se ne bi ponavljao izbor člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

“Dok god visoki predstavnik bude mogao mijenjati zakone ove zemlje kako bi podigli optužnice protiv Pere, Marka ili Milorada, a nemaju vremena promijeniti Izborni zakon što mogu jednim potpisom pera i omogućiti da Hrvatima drugi ne biraju predstavnika, ja u takvu pravdu ne vjerujem”, kazao je.

Dodao je kako su unatoč svemu Hrvati u BiH neiskorjenjiv narod, te da su od 1991. godine pokazali odlučnost oduprijeti se agresiji i odbraniti u ratu.

“Hrvatski narod je pokazao visoko produhovljeno mirotvorstvo, ali i lukavost, pronicljivost jer su znali što se sprema”, rekao je Milanović.

(SB)

Share this Article
Leave a comment