Politika

“JA STOJIM UZ LJILJANA”: Fadil Novalić podržao govor Željka Komšića na svečanosti povodom Dana nezavisnosti BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić oglasio se povodom kritika na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a u vezi njegovog govora na svečanosti u Vijećnici organiziranoj u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.

“Ne čude priproste kritike upućene članu Predsjedništva povodom njegovog veličanstvenog govora od strane “Dodikovih muslimana”, čije ambicije su obrnuto proporcionalne njihovim kapacitetima, ali nervozne poruke upućene od međunarodnih zvaničnika trebale bi zabrinuti svakog patriotu”, naveo je Novalić u objavi na Facebooku.

Premijer Novalić ističe kako ovakav odnos prema članu Predsjedništva nije zabilježen van kolonija i “teritorijalnih domena” imperija koje više ne postoje.

“Ukoliko neko misli da će patrioti Bosne i Hercegovine trpiti ponižavanje i vrijeđanje njihove domovine, grdno se vara”, napisao je Novalić i poručio: “Ja stojim uz Ljiljana!”.

Podsjećamo, Komšić je sinoć, između ostalog, rekao da je “dobro je što su najzad prevaziđene određene iluzije”.

“Dobro je što konačno znamo ko je za stvarnu nezavisnost i suverenost Bosne i Hercegovine, a ko smatra to da o našem zakonodavstvu treba da odlučuju stranci i vlade susjednih zemalja. Dobro je što smo konačno utvrdili mjesto u kojem se susrećemo, ali i ono mjesto u kojem se razilazimo”, rekao je Komšić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close