Jadni pas lutalica pojavio se na obiteljskom trijemu i odbio otići

3 Min Read

Upoznajte Lilu, štene australskog ovčara koje je nedavno pronađeno kako se odmara i hladi na obiteljskom trijemu u La Porteu, šire područje Houstona, Teksas.

Prema riječima mještana, pas lutalica je lutala ulicama, kada je odlučila pronaći mjesto za odmor. Ubrzo je ugledala vrlo udoban trijem koji je pružao hladovinu, pa je odlučila leći, naslonila glavu na prostirku za dobrodošlicu i odrijemala.

Vlasnici su je primijetili vani i dali joj malo hrane i vode. Zamijenila je to s pozivom da ostane zauvijek, pa je odbila otići, čekajući na trijemu pomoć.

Nakon što su sati prošli, a psić je nastavio ležati na trijemu. Obitelj je nije mogla pustiti unutra, ali i nije željela da odluta pa su odlučili u pomoć pozvati spasilačku grupu This Is Houston.

Rescue je podijelio objavu o Lili na Facebooku s naslovom:

“Ovo štene se jučer pojavilo na nečijem prilazu u La Porteu. Hranili su je i nije htjela napustiti njihov trijem. Nisu je mogli pustiti unutra i nadali su se da neće odlutati dok su tražili pomoć.”

“Ne možemo zamisliti što je mislila dok je gledala u čašu, ali smo zahvalni što je pronašla obitelj koja će joj pomoći. Jedan od naših udomitelja nije mogao podnijeti da je vidi kako nastavlja spavati na trijemu pa ju je sinoć pokupila i odnijela na sigurno.”

“Ona je mala beba stara oko 4-5 mjeseci i vjerojatno ima demodex šugu. Sutra će posjetiti veterinara, ali danas se mirno odmara unutra. Ozdravit ćemo ovu bebu u tren oka!”

Ovo je Houston označila je Kourtney Crenshaw, spasiteljicu koja je stigla u kuću pomoći psu. Kad je Lila upoznala Crenshawa, djelovala je vrlo sretno.

“Kad sam prvi put došao tamo, bila je malo plašljiva, ali kad sam joj dopustio da me pomiriše, dopustila mi je da je pomazim i odmah mi je počela lizati lice. Nije htjela hodati na uzici, pa sam je samo podigao i uveo u svoj auto i krenuli smo kući”, rekao je Crenshaw u intervjuu za Dodo.

“Mora da je bila spremna za spašavanje,” dodala je, “jer iako je bila uplašena, bilo je vrlo lako zadobiti njezino povjerenje i odvesti je na sigurno.”

Lila je ubrzo dovedena veterinaru koji ju je pregledao. Njezin gubitak kose i nadražena koža bili su posljedica demodex šuge, stanja kože uzrokovanog sitnim parazitskim grinjama. Međutim, liječi se antibioticima i medicinskim kupkama kako bi se osjećala bolje.

Živi u udobnom domu s odličnim obrocima. Crenshaw daje sve od sebe pomoći Lili da se brzo oporavi kako bi mogla početi tražiti svoj zauvijek dom.

“Dobro se prilagodila”, rekao je Crenshaw. “Ona voli češkanje leđa i trljanje trbuha, ali više od svega voli hranu. Jednom kada se bude osjećala bolje i malo više dekompresirana, ići će na usvajanje,” rekao je Crenshaw.

Share this Article
Leave a comment