JASMILA ŽBANIĆ O KADROVSKOJ POLITICI TROJKE: “Nova vlast se opredijelila za siledžijsko, zločinačko i kriminalno društvo”

1 Min Read

“Jesu ovo promjene koje ste najavili? Biće zaista radikalne ali u najgorem mogućem smislu”, napisala je Žbanić

Poznata bh. rediteljica Jasmila Žbanić oštro je kritikovala stranke Trojke zbog kadrovske politike, posebno postavljanja Kenana Magode za ministra kulture i sporta u Kantonu Sarajevo i Sanje Vlaisavljević za federalnu ministricu kulture i sporta.

– Kultura je odraz društva, odlučujući faktor kojim je određeno kako zajednica reaguje, živi, kako se razvija. Ona je način i suština života.

Nova vlast nam je postavila ministra kulture glavnog grada BIH koji je zlostavljač, na federalnom nivou ministricu kulture koja rehabilituje ratne zločince, a osuđenog kriminalca za direktora Instituta za intelektualno vlasništvo (vrlo važnu državnu instituciju od koje zavise elementi kulture).

Ovo znači da se nova vlast opredjelila za društvo koje će biti siledžijsko, zločinačko i kriminalno što najbolje ilustruje ovaj primjer ključnih pozicija za kulturu.

Čestitam Trojka! Jesu ovo promjene koje ste najavili? Biće zaista radikalne ali u najgorem mogućem smislu. Pucali ste nam u glavu – napisala je Jasmila Žbanić na svom Facebook profilu.

Share this Article
Leave a comment