KONAKOVIĆ POZDRAVIO POTEZE PRAVOSUĐA: “Svjedočio sam nekim procesima kada to niko nije smio kazatI”

1 Min Read

Kazao je da se ove stvari nisu ranije dešavale zbog pritiska na rad pravosuđa kroz Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA) i druge alate kojima je upravljao ovaj sistem.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković pozdravio je danas poteze pravosuđa i pridružio se onima koji se pitaju zašto se neke stvari nisu ranije dešavale.

Komentirajući novinski upit o posljednjim hapšenjima bh. ambasadora i načelnika, kazao je da se ove stvari nisu ranije dešavale zbog pritiska na rad pravosuđa kroz Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA) i druge alate kojima je upravljao ovaj sistem.

“Tome danas svjedočimo, bez te vrste pritiska pravosuđe u Bosni i Hercegovini može raditi mnogo lakše, objektivnije i bez političkih primjesa. Svjedočio sam nekim procesima kada to niko nije smio kazati”, dodao je Konaković.

Smatra da sada u BiH institut odgovornosti za posao za koji vas neko bira postaje mnogo ozbiljniji te nema više zaštićenih osoba, navodi Fena.

Posljednjih dana MUP Kantona Sarajevo uhapsio je načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića, ambasadora BiH u Maleziji i bivšeg načelnika Općine Ilidža Senaida Memića, te ambasadora BiH u Kuvajtu i bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku zbog zloupotrebe položaja.

Share this Article
Leave a comment