Politika

KONAKOVIĆEV PLAN SE SRUŠIO KAO KULA OD KARATA: Evo kako je SDA izabrala delegata iz Posavskog kantona

Naime, PDA-ov Mujo Puzić nije došao na sjednicu. Navodno zbog bolesti!

Zastupnici u Skupštini Posavskog kantona izabrali su delegate za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH i to po jednog u sva tri nacionalna kluba.

U Klubu Hrvata s 12 glasova izabran je Ilija Ilić iz HDZ BiH, u Klub Srba također HDZ-ova kandidatkinja Svetlana Kamenjaš, dok je u Klub Bošnjaka izabran Mehmed Memišević iz SDA.

Najzanimljivi je svakako bio izbor bošnjačkog delegate s obzirom na činjenicu da ni Osmorka ni SDA još uvijek nemaju pouzdanu većinu u Bošnjakom klubu.

Mada se predviđalo da će bošnjački delegat biti izabran žrijebanjem, jer su se formirala dva tabora od po tri zastupnika, to se nije desilo. Delegat je izabran glasanjem tako što se zastupnik PDA, Mujo Puzić, nije pojavio na sjednici. Prije desetak dana lider NiP-a, Elmedin Konaković, pokušao je uvjeriti Puzića da glasa za kandidata Osmorke, što je ovaj navodno i obećao, pa je Konaković bio uvjeren da je završio posao.

A onda je uslijedio šok: u Klub Bošnjaka većinom glasova izabran je Mehmed Memišević iz SDA s tri glasa, dok je nezavisna lista, na kojoj su se nalazila tri kandidata Osmorke, i to neovisni Emir Beširević, Mujo Puzić iz PDA i Damir Hamidović iz SDP-a osvojila dva glasa. Naime, PDA-ov Mujo Puzić nije došao na sjednicu. Navodno zbog bolesti!

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close