KOŠARAC O POSJETI ČLANOVA PREDSJEDNIŠTVA BIH UKRAJINI: “Posebno je gadljivo njihovo pojavljivanje sa obilježjima tzv. Armije RBiH”

2 Min Read

Takve militantne namjere uvijek dolaze iz FBiH – napisao je Košarac

 

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac izjavio je da se “privatni pohod Denisa Bećirovića i Željka Komšića u Kijev svodi isključivo na politikanstvo i samopromociju dvojice populista, koji su u vječnoj potrebi da se pokažu kao falsifikatori činjeničnog stanja u BiH”.

– Posebno je gadljivo njihovo pojavljivanje sa obilježjima tzv. Armije RBiH. No, mi smo razumjeli poruku. Želim da vjerujem da će i “dušebrižnici” za BiH razumjeti poruku da u političkom životu i sistemu u BiH i dalje postoje oni koji imaju militantne namjere i stavove. Takve namjere uvijek dolaze iz FBiH – napisao je Košarac na Instagramu.

Komšića i Bećirovića nazvao je “militantnim glavama i falsifikatorima” koji, kako je naveo, “žele da okarakterišu Srpsku kao destabilizirajući faktor i lažno je optužuju za disoluciju”.

 

– Upravo oni ne odustaju od militantnih i provokativnih ideja, potvrđujući svoju zadojenost Islamskom deklaracijom. Postavlja se pitanje koga Bećirović i Komšić predstavljaju u Ukrajini? Čije interese zastupaju u Kijevu? Kada bi čovjek dobro razmislio, ne bi se moglo reći čak ni da predstavljaju FBiH, a kamoli da predstavljaju BiH i da u ime BiH iznose bilo kakve stavove – objavio je Košarac na Instagramu.

Share this Article
Leave a comment