KREŠIĆ O ČOVIĆU: “Koliko nacional-fašističke ideologije želi ispoljiti HDZ i ugroziti i ono malo Hrvata…”

1 Min Read

(…) u Tuzlanskom kantonu.

Boris Krešić, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz Tuzle reagirao je na posljednje izvjave Dragana Čovića.

Predsjednik HDZ-a je na jednom skupu u Hrvatskoj govorio o navodnim napadima na hrvatski narod u BiH. On je “upozorio na zapaljivu retoriku, govor mržnje i napade usmjere ne samo na legitimne predstavnike hrvatskog naroda nego i na hrvatski narod u cjelini, katoličku vjeru i hrvatske simbole”.

Krešić, koji je član Kluba delegata hrvatskog naroda iz DF-a, je na to oštro reagirao.

“Koliko nacional-fašističke ideologije želi ispoljiti HDZ sa Draganom Čovićem na čelu i ugroziti i ono malo Hrvata u Tuzlanskom kantonu. O kakvoj ugroženosti naroda govorimo, o kakvim napadima? Jedini napad jeste Vaš napad na građanski koncept države, napad na najtolerantniji kanton u BiH, napad na ono što je u svakoj demokratskoj državi normalno”, napisao je Krešić na svom Facebook profilu.

Čovića smatra odgovornim za ovakvo stanje.

“Vi ste sa svojom politikom legitimnih lično meni i još nekima nacrtali metu na leđima, pa me više plaši vaša politika prema hrvatima, nego moji građani i građanke iz Tuzlanskog kantona”, zaključio je.

(Klix)

Share this Article
Leave a comment