Politika

KURTI RAZGOVARAO SA ERDOGANOM: “Kosovo će uvijek biti uz prijateljske zemlje u njihovim teškim danima, posebno uz Tursku”

Erdogan je zahvalio premijeru Kurtiju na punoj solidarnosti sa državom i narodom Turske, koji prolazi kroz najgoru katastrofu u ovom vijeku.

Premijer Kosova Albin Kurti razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Kurti je u ime Vlade Republike i naroda Kosova još jednom izrazio saučešće predsjedniku Erdoganu, a preko njega i porodicama žrtava zemljotresa i cijelom narodu Turske, saopšteno je iz Vlade Kosova.

On je zahvalio predsjedniku Erdoganu na velikodušnom gostoprimstvu u Istanbulu 3. februara, gdje su imali veoma produktivan sastanak koji će poslužiti za dalje jačanje odnosa i trajnog prijateljstva između dvije zemlje.

Premijer Kurti je rekao da Kosovo nije velika zemlja, ali ima veliko srce, što je velikodušno pokazala prema svima u njihovim teškim danima, posljednje i prema Ukrajincima i Avganistancima.

“Kosovo jeste i uvijek će biti uz prijateljske zemlje u njihovim teškim danima, posebno uz Tursku”, kazao je Kurti.

Predsjednik Erdogan je zahvalio premijeru Kurtiju na punoj solidarnosti sa državom i narodom Turske, koji prolazi kroz najgoru katastrofu u ovom vijeku. On je zahvalio na odluci za podršku i pomoć pripadnika Kosovskih bezbjedonosnih snaga koji tragali i spasavali iz ruševina, kao i na proglašenju dana žalosti na Kosovu.

​​​​​​​Bilo je riječi i o posljednjem sastanku u Briselu za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, a predjsednik Erdogan pozdravio je postignuti rezultat i izrazio podršku premijeru Kurtiju i spremnost da pomogne, navodi Anadolija.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close